Haberler

Tbd Erzurum Şube Başkanlığına Prof. Dr. Özen Seçildi

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Erzurum Şube Başkanlığı'na seçildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı da olan Özen, TBD Erzurum Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu'nda, şube başkanlığına getirildi.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığımız yüzyılda "enformasyon" ve "bilişimin" kilit kavramlar olduğunu belirterek, bu süreçte Türkiye Bilişim Derneği'nin önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Kurumun bir parçası olarak yönetim kuruluyla birlikte görevi başarılı biçimde yürütmeye çalışacağını ifade eden Özen, iletişim teknolojileri ve enformasyonun bu teknolojiler aracılığıyla yazılı, görsel, işitsel formatlarda zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın çok hızlı yayılımının toplumsal yaşamda yol açtığı dönüşümleri ele almak, bu teknolojilerin toplumsal fayda amaçlı kullanımına öncülük etmek ve ülkelerin gelişiminde bilgisayarla aracılanan etkileşimin önemini vurgulamak amacıyla 1971'de kurulan TBD'nin günümüze kadar önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

Üye sayısı 10 bini aşan, 7 şubesi, 13 il temsilciliği ve 33 üniversitede TBD genç yapılanmasıyla derneğin bilişim sektörünün gelişimine katkıda bulunduğunu vurgulayan Özen, şunları kaydetti:

"Akademik çalışma alanım itibarıyla bilişim teknolojileri üzerine çalışmalar yürütmekteyim. Kuruluşunun 44. yılında TBD, düzenli olarak yayınlamakta olduğu akademik dergiler, alan uzmanlarınca hazırlanan kitap ve raporlar, bilim insanlarını ve sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdiği kurultaylar, konferanslar ve birçok akademik toplantıyla Türkiye'de bilişim kültürünün yerleşmesine katkıda bulunmaktadır."

Derneğin Erzurum şube başkanı olarak seçilmiş olması dolayısıyla çok büyük bir görev üstlendiğini vurgulayan Özen, Erzurum ve çevresinde bilişim alanında bilimsel etkinlikler düzenlemeyi ve araştırmalar yapmayı planladığını ifade etti.

Özen, "Erzurum'u ve mensubu olduğum Atatürk Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Bu görevi şahsıma layık gören tüm üyelere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

TBD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu'na Dr. Serdar Aydın, Dr. Ersin Karaman, Dr. İsmail Cemil Özyazıcı, Işıl Bedirhanoğlu, Dr. Melike Aydemir ve Ömer Fidan, Denetim Kurulu'na Zeki Akal, Esra Kireçci, Hacer Türk, Onur Kurulu'na ise Prof. Dr. Uğur Yavuz, Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya ve Prof. Dr. İhsan Efeoğlu seçildi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Üstün Özen Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title