Haberler

Tbd Bilişim 2010 Eğitim Sitesi Ödülü 'Vitamin Öğretmen'in

Güncelleme:

Türkiye Bilişim Derneği Tarafından Bu Yıl 27'incisi Düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı'nda Hizmet Ödülleri'nin Sahipleri Belirlendi. Sebit'in Geliştirdiği ve Tüm Öğretmenlerin Ücretsiz Faydalanabildiği Mesleki Gelişim ve Paylaşım Portalı Vitamin Öğretmen "En İyi Eğitim Sitesi Ödülü"nü Aldı.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu yıl 27'incisi düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı'nda Hizmet Ödülleri'nin sahipleri belirlendi. İnternet ortamında özgün içerikli bir mesleki gelişim ve paylaşım platformu sunan Vitamin Öğretmen, Türkiye Bilişim Derneği tarafından "En İyi Eğitim Sitesi" seçildi.

Sebit'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu yıl 27'incisi düzenlenen Ulusal Bilişim Kurultayı'nda "En İyi Eğitim Sitesi" Vitamin Öğretmen aldı. Önceki akşam düzenlenen ödül töreninde konuşan, Sebit Uygulama Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli, "Dünya çapında gerçekleştirilen eğitim atılımları, öğretmen odaklı ilerlemektedir. Vitamin'i öğrenci ve öğretmen faydası için geliştirmiştik, Vitamin Öğretmen'i ise, eğitimde dönüşümü sağlayacak olan öğretmenlerimize özel sunuyoruz. Vitamin Öğretmen ile, öğretmenlerimizin mesleki yetkinliklerini geliştirmek amacıyla, onların katkısı ve paylaşımı ile anlamlı hale gelen bir ortam hazırladık" dedi.

-ÖĞRETMENİN ROLÜ YENİDEN BELİRLENDİ-

Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti ise 21'inci yüzyıl eğitim modelinde, "öğretmen'in rolünün yeniden tanımlandığını belirterek, artık öğretmenlerin öğrenim sürecinde bağımsız, yaratıcı ve multidisipliner düşünceyi destekleyen, öğrencinin kişisel farklılıklarına göre bireysel yönlendirme yapabilen, yetinmeyen, sorgulayan birer rehber; kendi kariyer planlarında ise edilgen değil, aktif olduklarını vurguladı. Bu yeni rollerine uyum sağlarken en büyük destekçilerinin bilişim teknolojileri olduğunu kaydeden Eti, "Büyük resme baktığımızda, gerek yapılandırmacı yaklaşım prensipleri esas alınarak düzenlenen öğretim programı, gerekse eğitim sistemimizin bütünü için çok ciddi ve hızlı bir değişim söz konusudur. Bu değişime ayak uydurmak için de öğretmenlerimize eğitim teknolojilerinin sağladığı olanakları, eğitim ve öğretim materyallerini ve onları etkin kullanma yöntemlerini sunmalıyız. Tamamen ücretsiz olarak hizmete sunduğumuz bu portalda öğretmenlerimizi teknoloji destekli eğitimle bütünleştirerek, onları, yaşam boyu öğrenmeye, araştırmaya açık, eleştirel bakış açısına sahip öğretmenler olma yolunda desteklemekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.(ANKA)

www.vitaminogretmen.com

(EBR/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title