Haberler

Tbb: Önceki Adalet Bakanı'nın TBB Üzerinden Avukatları Hedef Almasını Kınıyoruz

Türkiye barolar Birliği (TBB), Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'ın TBB'ye yönelik ifadelerini eleştiren bir açıklama yayımladı.

Türkiye barolar Birliği (TBB), Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'ın TBB'ye yönelik ifadelerini eleştiren bir açıklama yayımladı.

TBB üzerinden avukatların hedef alındığı belirtilen açıklamada Bekir Bozdağ'ın sözleri eleştirilerek, şöyle denildi:

"Türkiye Barolar Birliği olarak biz daima yapıcı davranırız. Tüm ülkemizi ilgilendiren bu zor süreçte de daima birlik beraberlik dedik; terörü lanetledik, makul çözümler önerdik. Hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin ön veya arka bahçesi de olmadık. Hiçbir baskıya da boyun eğmedik. Hepimizin derinden etkilendiği ve tüm siyasilerden ve yetkililerden yapıcı yaklaşımlara en çok ihtiyacımız olan bugünlerde - hem de yargı şehidimizle ilgili bir törende önceki Adalet Bakanı'nın hukukçu kimliğini unutarak - küçük siyaset yapmasını, Türkiye Barolar Birliği üzerinden avukatları hedef almasını kınıyoruz. Unutmayalım ki her devlette hakim ve savcı sıfatlı görevliler vardır. Ancak sadece demokrasilerde bağımsız savunma bulunur ve bağımsız savunma sayesinde hakimler hakim, savcılar savcı olabilir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title