Haberler

Tbb, Manisa Valisi Bektaş Hakkında Şikayette Bulundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında, başörtülü kadınlara kelepçe takılmasına yönelik açıklama nedeniyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, idari soruşturma açılması talebiyle de İçişleri Bakanlığına başvurduklarını duyurdu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında, başörtülü kadınlara kelepçe takılmasına yönelik açıklama nedeniyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, idari soruşturma açılması talebiyle de İçişleri Bakanlığına başvurduklarını duyurdu.

Feyzioğlu, Bektaş'ın, "Paralel Devlet Yapılanması adı verilen cemaat yapılanmasına karşı yürütüldüğü söylenen polis operasyonuna" ilişkin, "Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin, hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan öyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır"  açıklamasında bulunduğunu hatırlattı.

Vali Bektaş'ın, Anayasa'nın "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10. maddesi ile Türk Ceza Kanunu'nun "Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesi" başlıklı 3. maddesini ihlal ettiğini, böylece "görevi kötüye kullandığını" iddia eden Feyzioğlu, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Polis operasyonu sırasındaki hukuka aykırılıklar ve bu hukuka aykırılıklardan çok daha vahim olan Sayın Vali'nin skandal açıklaması, soruşturmayı bir bütün olarak gölgelemekte ve esasa, adil yargılama ilkelerine uygun bir şekilde girilmesine engel olmaktadır. Soruşturmayı mecrasından saptıran söz konusu açıklamanın saik açısından da soruşturulmasında bu sebeple fayda görülmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Erdoğan Bektaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title