Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu, Söke'de 'Çıkış Yolu' Kitabını İmzaladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Aydın'ın Söke İlçesi'nde düzenlenen kitap günlerine katılarak 'Çıkış Yolu' adlı kitabını imzaladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Aydın'ın Söke İlçesi'nde düzenlenen kitap günlerine katılarak 'Çıkış Yolu' adlı kitabını imzaladı.

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Söke'de 16- 22 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 12'nci Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nin son gününde okurlarıyla buluştu. Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'ndaki imza gününe Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran ve Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt da katıldı. Feyzioğlu, 'Çıkış Yolu' adlı kitabını okurları için imzaladı. İmza gününde uzun kuyruklar oluştu. Okurlar, Feyzioğlu ile fotoğraf da çektirdi. Süleyman Toyran, Metin Feyzioğlu'na günün anısına Söke Belediyesi amblemli plaket verdi. Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ise çiçek sundu.

'ÇIKIŞ YOLU BANA TÜRKİYE'NİN ÖĞRETTİKLERİDİR'

Kitabı hakkında konuşan Fevzioğlu, Türkiye'nin  büyük bir kutuplaşmanın içerisinde olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Birbirimize düşman gibi bakmaya başladık. Oysa biz bu değiliz. 'Çıkış Yolu' bana Türkiye'nin öğrettikleridir. 'Nasıl bir kocaman biz oluruz?' Cumhuriyet değerleri ki, bu değerler manevi değerlerimizdir. Bu bizi nasıl çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacaktır. Bu kitabı öğrendiklerimi toparlayarak bir formül şeklinde değerlendirmeye sunmak istedim. Bu kitabın gerçek yazarı aslında ben değilim. Karış karış beş defa gezdiğim ülkemin, milyonlarca insanıdır."

LİDER TARİFİ

Cumhuriyetin en zor dönemini yaşandığını öne süren Fevzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En kutuplaşmış ve en keskin dönemini yaşıyoruz. Bunların hepsi de bizim alanımızdan bir şekilde geçiyor. 'Ben yaparım, ben önde olmalıyım, ben ve diğerleri' konumunu artık bırakmak zorundayız. Biz olabilmek için herkesin egosunu bırakması gerekiyor. Bugünün liderini doğru tanımlamak gerekiyor. Lider her şeyi bilen, her şeye karar veren, her konuda kendisinin imzası ya da oluru gereken kişi olamaz. Lider en pırıltılı insanları, tabanda karşılığı olan insanları, iyi seçmesi gerekiyor. Türkiye için kim nerede olması gerekiyorsa, hangi alanda hizmet etmesi gerekiyorsa, ben orada olurum. Bugün buradayım ve her zaman çözümlerin siyasette olduğunu görüyorum. Hukuk, siyasete karışmıyor. Siyaset, hukuku şekillendiriyor. O zaman siyasetin toparlanması gerekiyor."

'KADINLARDAN AYAKLANMA BEKLERDİM'

Manisa'daki operasyon sonrası Valiliğinin başörtülü kadınlara kelepçe takılması konusunda yaptığı açıklamayı hatırlatan Feyzioğlu şunları söyledi:

"Ben hayatımda hiç başörtüsüne karşı olmadım. Başörtüsüne ilişkin saçma sapan baskılarında hep yanlış yere götürüldüğünü söylemek istiyorum. Manisa Valisi diyor ki: 'Toplumda pekiyi gözle bakılan başörtülü kadınlar.' Bütün başörtüsüz kadınları, Vali kötü kadın ilan ediyor. Ben Türkiye'deki kadınlardan bir ayaklanma beklerdim. Çok büyük tepkiler bekledim ben kadınlardan. Binlerce, yüz binlerce kadından suç duyurusu bekledim. Ben suç duyurusu hazırladım ve sizlerle de bunu paylaştım. Oturduğumuz yerden şikayet etmek yerine yüz binlerce suç duyurusuyla karşılaşsaydı. Manisa Valisi şu an orada oturamazdı." - Sökeaydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title