Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu Denizli'de

"Avukatlık sınavının getirilmesi mücadelesinde vatandaşlarımızdan bize destek olmalarını özellikle rica ediyoruz.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlık sınavının getirilmesini isteyerek, "Aksi takdirde hukuk devletinin gereklerini söyleyecek, hak savunacak bir meslek grubu kalmayacaktır" dedi.

Denizli Barosu'nu ziyaret eden Feyzioğlu, toplumun kutuplaştığını, uzlaşmanın anahtarının ise demokrasi lisanını konuşmak olduğunu belirtti.

Kanunlarda, anayasalarda çok süslü kelimelerin yazdığını söyleyen Metin Feyzioğlu, "O süslü cümleleri gökteki yıldızlara benzetirim. Gökte kaldıkları sürece sadece güzeldirler ama bir faydası yoktur. Marifet o yıldızı gökten alıp vatandaşın eline, 'bu parlak yıldız senindir' diyebilmektir. İşte biz avukatların görevi o yıldızları tek tek toplayıp vatandaşımızın eline 'bu senin yıldızın, bu senin hakkın, bu senin hukukun' diyebilmektir" dedi.

Avukatlık sorunlarının 77 milyonun meselesi haline geldiğini savunan Feyzioğlu, "Avukatlık sınavının getirilmesi mücadelesinde vatandaşlarımızdan bize destek olmalarını özellikle rica ediyoruz. Aksi takdirde hukuk devletinin gereklerini söyleyecek, hak savunacak bir meslek grubu kalmayacaktır. Bu kadar hayati bir meseledir bu" diye konuştu.

"Basın özgürlüğüne saldırı..."

Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünün olması gerektiğini dile getirdiklerini söyleyen Feyzioğlu, ekmek kavgasının siyasi renginin olmadığını ifade etti.

Avukatların yaşayabilmesi için ülkede hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi zorunluluğu bulunduğunu kaydeden Feyzioğlu, insanca yaşam için mücadele verdiklerini söyledi.

Asıl meselenin hakimlerin bağımsızlığı olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Hakimlerin bağımsızlığını, tarafsızlığını, adil yargılama yapmasını nasıl sağlayacağız? Sulh ceza mahkemelerini kaldırıp sulh ceza hakimlikleri dersiniz, o yetkiyi ona verirsiniz, konu bu değil. Biz bu yetkileri kullananların bağımsız, tarafsız ama aynı zamanda keyfilikten uzak karar vermesini isteriz" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin aranmasının basın özgürlüğüne saldırı olduğunu söyleyen Feyzioğlu,şöyle devam etti:

"İç güvenlik paketi çıkarsa bugünleri ararız, bugünkü özgürlüğü mumla arar hale geliriz. Bu ülkede her kesim iktidarı tattı, muhalefeti tattı. Herkes her şeyi gördü. Bundan sonra yapılacak olan hukukun demokrasiyle birlikte evrenselleşmiş ilkeleri ne diyorsa onun peşine düşmektir. Hukuk herkese lazım cümlesinin içi doldurulmalı. Bunu yapanların da yarın başına benzer bir keyfilik gelir. Bu keyfilikler bitmelidir. Bizim tarafımız hukuktur."

Feyzioğlu daha sonra Denizli Barosu yeni hizmet binası temel atma törenine katıldı.

MİT tırlarını durduran 5 savcının görevden uzaklaştırılması

Metin Feyzioğlu, MİT tırlarını durduran 5 savcının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin soru üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada, yargıya güvenin her geçen gün eridiğini savundu.

Siyasi iktidarın razı olmadığı, rahatsız olduğu her işlemde savcıların, hakimlerin yerlerinden edildiğini söyleyen Feyzioğlu şöyle konuştu:

"O kadar güçlü deliller olmasına rağmen soruşturmalar kapatılıyor. Anayasa Mahkemesi'ne güvenmiyorlar ama vatandaş olarak bizim bir sulh cezaya, bir sulh hakimine, bir asliye cezaya, bir ağır cezaya güvenmemizi bekliyorlar. Biz de güvenmek istiyoruz, bu ülkenin binlerce namuslu avukatına, hakimine, savcısına büyük yanlışlıklardır bunlar. Bu olay da bu şekilde. Bugün HSYK'nın değişmesinden sonra görevden almalar başladı. Şimdi yargının üzerinden bu gölgeleri kaldırmak lazım. Bu görevden almalar doğrudur yanlıştır konusuna girmiyorum. Maalesef her gün yeni bir gerekçe yaratılıyor iktidar tarafından. Ondan kurtulmadığımız takdirde hiçbirimiz kendimizi hukuki güvende hissedemeyiz. Meselemiz bizim doğru bir sistemi kurmaktır. Adalet mülkün temeli ise o mülkün korunmasının güvenilir bir sisteme mutlaka dayandırılması lazım. Bu sistemin yokluğunun acısını çekiyoruz. Dosyanın ayrıntısını bilmediğim için görevden almanın haklılığı haksızlığı konusunda esasa ilişkin bir cümle sarf etmeyi doğru görmem." - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title