Haberler

Taziye Evlerinin Temelleri Arka Arkaya Atılıyor

Yunusemre Belediyesi, hergün yeni bir projeye imza atıyor. TOKİ ve Kentsel Dönüşüm gibi büyük projelerinin yanı sıra yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar için hayata geçirmeye hazırlandığı Yunusev'in ardından Yunusemre Belediyesi tarafından şimdi de mahallelerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Taziye Evlerinin temelleri atılıyor.

İlk olarak eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla temeli atılan Atatürk Mahallesi Kültür ve Taziye evinin ardından, dün de AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber'in katılımı ile Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi'nin temeli atıldı. Önümüzdeki haftalarda da Fevzi Çakmak ve Spil Mahallelerinde yapılacak olan Taziye Evleri'nin temellerinin atılacağı açıklandı. Spil Mahallesindeki çalışmalara ise bugün başlanacak. Yunusemre Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi Temel atma törenine Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı İsmail Bilen, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞKAN ÇERÇİ'YE ÖVGÜ

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz, yıllardır atıl durumda olan alanda Yunusemre Belediyesi tarafından yapılan çalışmayı takdirle karşıladıklarını belirterek, "Cumhuriyet Mahallesi olarak biz şimdi hizmet almaya başladık. Belediye Başkanımız sayesinde atıl alan olarak bulunan yerlerde yapılan çalışmalar bizleri memnun etmiştir. Çamlık alanımızdaki güzel çam ağaçları ilgisizlikten kurumaya yüz tutmuştu. Belediye Başkanımız buraya da el atarak, orada çok muhteşem bir projeyi daha hayata geçirecek. Kendisine Cumhuriyet Mahallesi halkı adına çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız verdiği her sözün arkasında duruyor, bunu defalarca ispat etmiştir. O ne derse, biz ona inanırız" dedi.

"VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ"

Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi'nin temel atma töreninde konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yunusemre Belediyesi olarak, gerçekten güzel çalışmalar yaptığımızı düşünüyoruz. Hizmet noktasında İlçe Kaymakamlığımız ile çok güzel bir işbirliğimiz ve diyaloğumuz var. Yeni bir belediye olmamıza rağmen, ekip yönünden taşlar yerine oturdu ve artık daha çok hizmet üretmeye başladık. Şimdiye kadar yapamayacağımız hiçbir sözü vaat etmedik. Verdiğimiz her sözün de arkasında durduk. Özellikle kenar mahallelerimizin sorunları daha fazla ve bu mahallelerimiz hizmete muhtaç durumda. Biz bunu biliyoruz ve ekip olarak da bu yönde çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.

"YUNUSEMRE YAPARSA, TAM YAPAR"

Mahallelere kazandırılacak kültür ve taziye evlerinin projeleri üzerinde birçok değişiklik yapıldığının altını çizen Başkan Çerçi, "Bizler halkımıza hizmetin en iyisini vermek için, gerekirse gece gündüz çalışmaya razıyız. Buraya yapılacak olan Kültür ve Taziye Evi'nin en güzel ve kullanışlı şekilde yapılabilmesi için de buranın projesinin üzerinde en az 10 kez yenileme çalışması yaptık. Özel bir tasarım özel bir proje çizdik burası için. Hanım kardeşlerimize ayrı bir bölme yaptık. Osmanlı motifleri ile içerisini güzelleştirdik" dedi.

Belediyenin yaptığı diğer büyük projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Çerçi, Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi'nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Çerçi'nin ardından söz alan Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal ve AK Parti Manisa Milletvekili Adayı İsmail Bilen de, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, destek konusunda her zaman yanında olduklarını belirttiler.

"YUNUSEMRE, 40 YILLIK BELEDİYE GİBİ HİZMET VERİYOR"

Son olarak söz alan AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber de yaptığı konuşmasında, belediyelerin artık sadece yol ve kaldırım taşı yapmaktan ibaret olmadığının AK Partili belediyeler tarafından ortaya konan çalışmalarla kanıtlandığını belirterek, "Belediyelerimiz artık, vatandaşlarımızın beşikten mezara kadar olan bütün hizmetlerine koşturmaktadır. Yunusemre Belediyesi henüz kurulalı bir buçuk yıl olmasına rağmen, 40 yıllık belediyeler gibi hizmet vermektedir. Bu güzel Kültür ve Taziye Evi'nin burada yaşayan çok değerli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırgız'ın okuduğu duanın ardından Taziye Evi'nin temeli atıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title