Haberler

Tazeoğlu Ufa'dan 'Korsana Hayır' Dedi

Güncelleme:

Yazar Kahraman Tazeoğlu, Şanlıurfa'da severleri ile buluşmasında korsan ile orijinal kitabın nasıl ayırt edilebileceği konusunda bilgiler verdi.

Tazeoğlu, imza gününde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ''Korsan kitap satanlar bizim çocuklarımızın rızkını çalarak, kendi çocuklarına rızık diye götürüyorlar. Eğer bunu kabullenebiliyorlarsa, korsan kitap satmaya devam etsinler. Emeğe saygısı olanlar korsan kitap satmaz. Korsan beni çok üzüyor'' dedi.

Korsan satışların engellenmesi gerektiğini vurgulayan Kahraman Tazeoğlu, okuyucularına da seslenerek, korsan kitap ile orijinal kitabı nasıl ayırt edebilecekleri konusunda da bilgi verdi. Tazeoğlu, korsan satıcılar yüzünden devletin de vergi zararına uğradığını belirterek, şunları söyledi;
''Korsan kitap öncelikle fiyatı ile ayırt edilebilir. 20 liralık bir kitabı 5 liraya alabiliyorsanız o işte bir şey var demektir. Demek ki birileri o kitabın korsanını basmış ve vergisi ödenmeden size satılıyor. Bunun yüzünden devlette zarar görüyor. Okuyucularımız bize değer veriyor ve emeğe saygı duyuyorlarsa merdiven altı kitaplardan almasın. Bildikleri kitapçılardan kitaplarımızı satın alsınlar. ''

''KORSAN NASIL AYIRT EDİLİR?''
Tazeoğlu, korsan satıcıların sahte bandrol de bastırarak, orijinal kitapla ayırt edilmesini güçleştirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Şimdi bandrollerinde sahtesini yapıyorlar. 2013 yılında çıkmış bir kitaba 2012 yılının bandrolünü yapıştırıyorlar. Bu yüzden buna çok dikkat etsinler. Çünkü biz yazarlar korsan kitap imzalamıyoruz. Burada saatlerce bekliyorlar. Önümüze geliyorlar korsan kitabı uzatıyorlar ve o kadar beklemelerine rağmen kitaplarını imzalatamadan dönüp gidiyorlar. Ama biraz dikkatli olup o kitabı almasalardı başlarına bu gelmeyecekti. Bir de bunu bilerek yapanlar var. Korsan olduğunu biliyor, alıyor bir de bunu benim anlamayacağımızı düşünerek imzalatmaya getiriyorlar."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Kahraman Tazeoğlu Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title