Haberler

Tayyare Kültür Merkezi'nde Zamana Yolculuk

Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema, tiyatro ve konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi’nin 83 yılı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan programla gözler önüne serildi.

Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema, tiyatro ve konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi'nin 83 yılı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan programla gözler önüne serildi. Sergi, konser ve film gösterimiyle renklenen program ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'İşte Bizim Tayyare' adıyla, eski Bursa'nın Tayyare Sineması'ndan bugünün Tayyare Kültür Merkezi'ne uzanan hikayesini konu alan sergiyi gezdi. Başkan Altepe, Tayyare Kültür Merkezi'nin şehrin köklü ve özel bir değeri olduğunu söyleyerek, 'İşte Bizim Tayyare' adlı serginin ziyaretçilerini, renkli bir zaman yolculuğuna çıkardığını belirtti.

Zeki Müren'in başrol oynadığı özel bir yapım olan 'Beklenen Şarkı' filminin özel galası da yine Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Film gösterimiyle bir yandan sanatçı saygıyla anılırken, aynı zamanda Bursa'da nostalji rüzgarları esti.

Tayyare Kültür Merkezi'nde iki gün süren özel program bir de konsere ev sahipliği yaptı. Melihat Gülses, Orkestra Pera ile sahneye çıkarak kantodan tangoya uzanan zengin bir repertuarı sanatseverlerle paylaştı.

Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema-tiyatro-konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi (TKM), ünlü mimar Arif Hikmet Koyunoğlu'nun projesi doğrultusunda Tayyare Cemiyeti (Türk Hava Kurumu) tarafından yaptırılmış ve 1932 yılında hizmete açılmıştı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Recep Altepe Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title