Haberler

Tayyar: "Arınç'ın Çıkışı Çok Şık Olmadı"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili eleştirilerine ilişkin, "Böyle bir kaygıyı dile getirirken bunu medya üzerinden yapmakta çok doğru değil. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim nezdimizde en fazla saygıyı ve sevgiyi hak eden insandır. Ona karşı konuşurken nezaketli ve saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum. Bana göre Sayın Arınç'ın çıkışı çok şık olmadı. Sayın Arınç'ın kişisel bir açıklaması olduğunu düşünüyorum" dedi.

TGRT Haber ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın programına konuk olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, gündemdeki konuları değerlendirdi. Tayyar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'izleme heyeti' ile ilgili açıklamalarına tepki göstermesi sonrası yaşanan tartışmalara değindi. Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin bugünkü "Büyü Bozuluyor" yazısına göndermede bulunan Tayyar, "Bu iktidar büyüyle kurulmadığı için büyüyle bozulmaz" dedi.

Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında uzun bir süredir çatışma ortamı çıkarmak için fitne üretmek isteyen bir güruhun olduğunu dile getiren Tayyar, "Paralel yapının şuanda geliştiği ve destek verdiği en önemli senaryo cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık arasında kavga ve çatışma çıkması" diye konuştu.

Tayyar, AK Parti'nin kurulduğu tarihten bu yana sürekli vesayetle mücadele ettiğini de belirtti.

"PARALEL YAPI KÖŞKLE HÜKÜMET ARASINA NİFAK SOKMAK İSTİYOR"

Önlerinde kritik bir seçim olduğunu, 7 Haziran'da AK Parti'nin hedefleri olduğunu kaydeden Tayyar, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın beklentileri var. Bu yapısal dönüşüm programlarının Türkiye'yi geleceğe taşıma vizyonunun realize edilmesi için bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Parlamentoda güçlü bir temsile ihtiyaç var ve çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele gibi kararlılığın devam edebilmesi için istikrarın korunmasına ihtiyaç var. Dolayısıyla 7 Haziran'a bu yönüyle baktığımızda bana göre yakın tarihin en önemli seçimlerinden birisi. Bu seçime giderken paralel yapının ve onun siyasi uzantılarının geliştirebildiği, üretebildiği yeni bir oyun yok. Çünkü hepsini denediler ve hepsi ellerinde patladı. Peki AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak mümkün olmadığına göre AK Parti'yi yeni bir Anayasa yapacak çoğunluktan uzak tutmak bir nebze mümkün ama bu konuda da bir miktar çaresizler. Peki ne yapabilirler? Şuanda Sayın Erdoğan'ın partiyi bırakarak cumhurbaşkanı olmasından sonra Köşk'le hükümet arasına nifak sokarak Erdoğan'la Davutoğlu'nu ayrıştırmak."

"BANA GÖRE SAYIN ARINÇ'IN ÇIKIŞI ÇOK ŞIK OLMADI"

Paralel yapının şuanda geliştirdiği en son oyunun "Recep Tayyip Erdoğan'ı Beştepe Külliyesi'ne hapsetmek" olduğunu belirten Tayyar, bunun açık olduğunu vurguladı. Böyle bir beklentiyi canlı tutacak her türlü girişimin paralel yapının değirmenine şu taşıyacağını kaydeden Tayyar, "Bunun ötesi olmaz. Burada şöyle bir sıkıntı var. Bu tür tartışmaların medya üzerinden yapılmaması tercih edilir. Ancak böyle bir kaygıyı dile getirirken bunu medya üzerinden yapmakta çok doğru değil. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim nezdimizde en fazla saygıyı ve sevgiyi hak eden insandır. Ona karşı konuşurken nezaketli ve saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum. Bana göre Sayın Arınç'ın çıkışı çok şık olmadı. Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde bu çıkış bir kişisel açıklama değil, hükümetin bir açıklaması gibi sunuldu. Ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Sayın Arınç'ın kişisel bir açıklaması olduğunu düşünüyorum. Aksini düşünmek bile istemem açıkçası. Sayın Arınç geçmişte de bu tarz açıklamaları oldu. Sayın Davutoğlu bir açıklama yapacaksa bunun için dublör kullanmaz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın açıklamalarının ardında Başbakan Davutoğlu'nun olduğu iddialarına da cevap veren Tayyar, "Bunu işleyecekler. Bir çatışma stratejisi üzerinden süreci etkileme gayretindeler ve bunu seçimlere kadar devam ettirecekler. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında çatışma olduğu ihtimali şuanda onlar için çok cazip bir senaryo ve şuanda bunu kullanmaya çalışıyorlar. Herkesin dikkatli olması lazım. Sayın Arnç geçmişte de Sayın Erdoğan genel başkanken de bu tarz çıkışları oldu. Sonra özür diledi. Hatta bir televizyon programında 'argo ifadeyle' hata yaptığını söyledi. Dolayısıyla bu tür çıkışları olan birisi. Ben bunun bir kişisel çıkış olduğunu ama doğru ve şık olmadığını düşünüyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Şamil Tayyar Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title