Haberler

Tayvan Yanlışlıkla Çin'e Süpersonik Füze Fırlattı

Güncelleme:

Tayvanlı yetkililer, donanmanın Kaohsiung üssünden yanlışlıkla Çin'e doğru süpersonik gemi savar füzesi fırlattığını duyurdu. Füzesi, Pengu Adası açıklarına düştü.

Tayvan Merkez Haber Ajansı CNA'in aktadığına göre Hsiung Feng III tipi füze, bir devriye gemisinin tatbikat teftişi görevinde olduğu sırada fırlatıldı. Menzili yaklaşık 300 km olan süpersonik füze, Çin toprakları yönüne, Penghu Adaları açıklarına düştü, olayda yaralanan olmadı.

GERGİNLİK ÇIKAR MI?

Tayvanlı Koramiral Mei Chia-hsu, olayın Çin ile Tayvan arasında gerginliğe neden olup olmayacağı sorusuna 'füzenin yanlışlıkla fırlatılmasıyla ilgili Çin Savunma Bakanlığı'na bilgi verildi' yanıtını verdi.

Mei Chia-hsu, olayın soruşturulduğunu ve 'gerektiği şekilde ele alınacağını' ifade etti. Ancak Pekin'in doğrudan bilgilendirilip bilgilendirilmediği ise netlik kazanmadı.

ÇİN, TAYVAN ADASINI ÜLKENİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYOR

Çin, Komünist Parti'nin iktidara gelmesinden sonra toprakları terk eden milliyetçilerin ayırdığı Tayvan adasını ülkenin bir parçası olarak görüyor ve gerekirse zor kullanarak adanın Çin topraklarıyla birleşmesi gerektiğini savunuyor.

Çin'de ayrıca, adalara doğrultulmuş yüzlerce füze var. Füzenin fırlatılması, Çin'in Komünist Parti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamalarına ve Tayvan Devlet Başkanı, aynı zamanda Genelkurmay Başkanı lan Tsai Ing-wen'in ülke dışında olduğu bir döneme denk geldi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Tayvan Dünya Haberler

500

Yorumlar (22)

ALİ:

TAYVAN ZATEN KUZEY KIBRIS GİBİ. ÖZERK AMA ÇİN E BAGLI LIĞI VAR . O YÜZDEN Bİ ŞEY OLMAZ. HADİ Bİ ABD Yİ GEÇİN EKONOMİNİZLE . EN AZINDAN UŞAK OLMUYORSUNUZ MÜSLÜMAN DÜNYASI KADAR.

19
3
yanıtYanıtla
Melis:

Çini seviyorumm. . Çin istese tayvanı böcek gibi ezer. . . .

2
15
yanıtYanıtla
kızıltepeli:

bir tanede sılhoya yanlışlıkla yollayın bizimkilerde işyok

11
4
yanıtYanıtla
CV2:

TAYVAN DA 300 KM MESAFELİ SÜPERSONİK FÜZE VAR BİZİM MALAKLAR FIRTINA OBÜSLERİNİ ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR. YEMİNLE YAZIYORUM FIRTINANIN MENZİLİ VE ÖZELLİKLERİNİ OKUMAMIŞLARDIR HAVUZ ALGI YARATTI MALLAR İNANDI

11
4
yanıtYanıtla
AYNI TİP MAKİNEDEN ÇIKMIŞ RUHSUZLAR:

MUSA DÜNYA sığırı göktürk 2 çin yapımı kazakistan dan fırlatıldı suriye de olanların yarısı esat cı yarısı muhalif pkk nın buralarda zemin bulmasını senin gibi yobaz cahiller sebep oldu. SURİYEDE BUK MU VARDI DA KARIŞTIRDINIZ.

yanıt3
yanıt0
NE DEDİĞİ BELLİ DEĞİL SIĞIRIN:

ALLAH DAN MUSALARIN HEPSİ GERİ ZEKALI DEĞİL. ADAM SAVUNMA SANAYİSİNİ YAZIYOR DİĞER MANDA YAVRUSU KENDİLERİNİN DESTEKLEDİĞİ SİYASETCİNİN HATALARINI İTİRAF EDİYOR. EEE ÜLKEDE SIĞIR GANİ GANİ

yanıt2
yanıt0
ahmet:

tayvanda bile füze var bizde yok

8
7
yanıtYanıtla
AZ OKUSANIZ ÜLKE KURTULACAK LA MALAKLAR:

DÜNYA LİDERİ VE DÜNYA ÜLKESİ OLMAK LAF İLE OLUYORSA BİZİM ÜSTÜMÜZE YOK. 300 KM MENZİLLİ FÜZE NE Kİ. SALLA KOYUNLARA İKİ LAF DÜNYAYI ESİR AL

10
2
yanıtYanıtla
TATA:

akp rusyaya minatdardır hani pilotu vurdun hani türk jetlerini takdir ediyordunuz en sonunda rus uçağını düşüren pilotları suçlu diye içeri atacaklar barışmışlar diye akp medyasıyla sevinçten kıriz geçirecekler

6
3
yanıtYanıtla
1,2,3:

beter olun yiyin birbirinizi soyunuz kurusun

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title