Haberler

    Tayvan'daki Uçak Kazası Öngörülmüş Müydü?

    2009 yapımı Hollywood filmi 'Kehanet'teki uçak kazası sahnesinin Tayvan'da yaşanan TransAsia faciasıyla benzerliği şaşırttı.

    -

    Tayvan'da 4 Şubat'ta kalkışından 3 dakika sonra binaları sıyırarak bir otoyolun üzerinden nehre çakılan TransAsia uçağının düşüş görüntüleri dünyada yüzmilyonlarca kişi tarafından hayretler içinde izlenmişti. Akıllara uçağın yan yatarak bir taksiye kanadının çarptığı bu şok kazanın neredeyse kopyasının canlandırıldığı bir Hollywood filmi geldi. Üstelik ne ilginçtir ki Nicholas Cage'in oynadığı bu filmin ismi de 'Kehanet'ti.


    Zaman kapsulünden çıktı


    2009 yapımı film 1959'da kulağına gizemli rakamlar fısıldanan bir ilkokul öğrencisinin ev ödevi olarak bazı sayıları kağıda yazarak zaman kapsülü olarak saklamasıyla başlıyor. 50 yıl sonra bu kapsülü bulan kahramanımız Caleb Koestler rakamların yaşanan birçok felaketlerin tarihi ya da coğrafi konumlarıyla ilgili kodlamalar olduğunu fark ediyor. Zaman kapsülünde işaret edilen 3 felaketin gelecek zamanda olması ve bunlardan sonuncusunun küresel felaketi getirmesiyle filmde heyecan doruğa ulaşıyor. Filmde gelecekte olacağı işaret edilen ve gerçekleştiğine şahit olunan iki felaketten biri uçak kazası. Tıpkı Tayvan'daki kaza gibi, filmdeki uçak da sol kanadını yola ve yolda durmakta olan arabalara çarpıyor. Arabaları sürükleyen uçak, yolun kenarındaki alana düşerek infilak ediyor. Bir diğeri de filmde coğrafi koordinatlarına işaret edilen Meksika'daki nükleer sızıntı felaketi. Filmin kahramanı zaman kapsülünde coğrafi koordinat kodlaması yapılan felaketi televizyonda 'son dakika haberi olarak verilirken görüyor. Nitekim tarihin en büyük çevre felaketlerinden biri olarak gösterilen olay filmden bir yıl sonra gerçekleşti.


    Komplocular coştu


    Filmin senaryosuyla kazaların benzerliği bir tesadüf müdür bilinmez ama internet forumları ve sosyal paylaşım sitelerinde komploseverler bugünlerde bu benzerlikle internet başında eğlenceli vakitler geçiriyor. İşi 'Tayvan'daki kaza suikasttı' boyutuna götürenler bile var.


    Dış haberler sayılar ve coğrafi koordinatlar...


    Zaman kapsülünden çıkan kağıtta, 'uğursuz sayı' olarak bilinen 666'nın kenarlarındaki rakamlar aşağıdan yukarı 88 ve 28 olarak okunuyor. Bu sayılar Meksika'da sızıntının yaşandığı bölgenin 28 derece kuzey paraleli ve 88 derece batı meridyeniyle uyuşuyor.


    Uzmanların aklına takılan soru:


    İkinci motor yanlış komutla mı durdu?


    Tayvan'ın başkenti Taipei'den havalandıktan kısa süre sonra nehre çakılan TransAsia uçağının düşüş nedeni araştırılmaya devam ediyor. Ülkenin Uçuş Güvenliği Konseyi Müdürü Thomas Wang, dün düzenlediği basın toplantısında, uçağın motorlarından birinin, kalkıştan 37 saniye sonra ateşleme arızası ( havacılıkta flameout denilen olay) verdiğini söyledi. Ancak Wang'ın verdiği bilgilerden asıl ilginç olan uçağın normal koşullarda çalışması beklenen ikinci motorunun ilk motorun durmasından 46 saniye sonra kokpitten gelen bir komutla kapatılması. Bundan 72 saniye sonra da uçak düştü. Wang'ın bu açıklaması bazı havacılık uzmanları kokpitten pilot veya ekipten bir başka kişinin duran birinci motoru çalıştırmak isterken yalnışlıkla ikinci motoru kapatmış olabileceğini düşündürdü. Tek motorla uçuşa devam edebilme kabiliyetine sahip uçağın, iki motorun birden kapanmasıyla düştüğü tespit edildi. TransAsia şirketi yetkilileri ısrarla uçakta yakıtla ilgili bir sorunun olmadığını söylüyor.


    Eli uçuş kolunda öldü


    Öte yandan Keelung Nehri'nde süren arama çalışmalarında, dün de 3 erkek bir kadın cesedine ulaşıldı. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi 8 kişi ise hala kayıp. Kaza günü uçaktan sağ çıkan 15 kişi de hastaneye kaldırılmıştı. Önceki gece pilotun cesedine ulaşan arama ekipleri, 41 yaşındaki pilot Liao Chien- Tsung'un cesedini, uçağın uçuş kolunu sıkı sıkıya tutar halde buldu. Wang, basın toplantısında kahraman pilotun son saniyeye kadar uçağı yönlendirme çabası sayesinde, uçağın apartmanlara çarpmaktan kurtulduğunu söyledi. Karakutu incelemelerinin ardından 30 gün içinde bir ön rapor yayımlanacak, detaylı raporun son halini almasıysa 3-4 ayı bulacak.


    İşte uçağın düşme anı;



    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Nicholas Cage Hollywood Tayvan Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title