Haberler

Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Gökçek Açıklaması

Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Refik Gökçek, geçen hafta fahri konsolosluğun bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin, "Bir kaç kişinin yaptığı bütün ülkeye mal edilebilir mi? Ülkeme kırgınlığım tabiki yok" dedi.

Tayland'ın İstanbul Fahri Başkonsolosu Refik Gökçek, geçen hafta fahri konsolosluğun bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin, "Bir kaç kişinin yaptığı bütün ülkeye mal edilebilir mi? Ülkeme kırgınlığım tabiki yok" dedi.

Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananları çoktan unuttuklarını belirterek, "Bir kaç kişinin yaptığı bütün ülkeye mal edilebilir mi? Ülkemi kırgınlığım tabii ki yok. Bunlar geçici şeyler. Türkiye- Tayland ilişkileri de bundan zarar görmeyecektir" diye konuştu.

Bir çok ülkede benzer şeyler yaşandığına değinen Gökçek, şunları kaydetti:

"Sonuç itibariyle üç beş kişinin yaptığı ile ülkelerin politikaları değişmez. Tayland ile Türkiye uzun yıllardır direk ilişkisi olan iki ülke. Ticari ilişkilerimiz var ve vizeler kaldırılmış durumda. Dolayısıyla karşılıklı güven var. Böyle münferit olaylar oluyor ne yazık ki."

Bazı kötü olayların büyütülmemesi gerektiğini ifade eden Gökçek, "Diğer taraftan dışarıdan bakıldığı zaman bazen çok büyük olaylar gibi gözükse de bunlar basit olaylar. 5-10 kişinin bir ofise girmesi ne ülkenin imajını ne de iki ülke ilişkilerini zedelememeli, zedelemiyor da zaten. Bu saldırganların da çok bilinçli olduğuna da inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Gökçek, "Çin'de Uygur Türkleri'ne yönelik bir insan hakları ihlali varsa bunu protesto etmek çok doğrudur. Ben de bunu desteklerim. Ama tabii ki tadını kaçırmamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Tayland Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title