Haberler

Tayland Hükümet Sözcüsü: Darbe Kanunları Hala Gerekli

Tayland hükümeti sözcülerinden Sansern Kaewkamnerd yaptığı açıklamada, "Darbe kanunları hala gerekli ve zaten başbakan Prayut Chan-ocha da bunu birçok uluslararası platformda dile getirdi" dedi.

Tümgeneral Kaewkamnerd ülkenin bozulmuş olan imajının düzelene ve ülkedeki barış tekrar tesis edilene kadar sıkıyönetimin devam edeceğini belirtti. Kaewkamnerd sıkı yönetimin ne kadar süreceğinin belli olmadığının altını çizdi.

Ayrıca Emniyet Müdürü Somyot Pumpanmuang, Tayland'ın yeni bir birim oluşturmakta olduğunu, bu birimin ülkede konuşlanan ve ülkeyi bir korunak olarak kullanan uluslararası suç çetelerine karşı operasyonlar yapacağını açıkladı. Uluslararası suçlarla mücadele konusunda uzman ve sistematik çalışacak olan bu ekip özellikle Rusya, Romanya, Almanya, Kolombiya, Meksika, Guatemala ve Peru menşeli olup merkezini Tayland olarak seçmiş olan suç çetelerini bitirmek için çaba gösterecek.

Yapılan son belirlemelere göre 22 uluslararası çete Tayland'ı üs olarak kullanıyor. - Bangkok

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayland Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title