Haberler

Tayland'da Göstericilere Saldırı: 1 Ölü, 4 Yaralı

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta hükümet karşıtı göstericilerin üzerine ateş açıldı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta hükümet karşıtı göstericilerin üzerine ateş açıldı. Olayda 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kimliği belirsiz kişilerce eylemcilerin kamp yaptığı bölgede gerçekleştirilen saldırıda, 31 yaşındaki bir göstericinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü şahitleri, sabahın erken saatlerinde kamp yakınlarındaki yolda ilerleyen otomobil içinden ateş açıldığını söyledi. Açılan ateş sonucu duvarda delikler oluşurken, protestocular kamp içine isabet eden mermileri kameralara gösterdi.

Olayın faillerinin bulunması için soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Tayland'da, sürgündeki eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın ülkeye dönmesinin önünü açan tasarının Ekim ayı sonunda parlamento alt kanadında kabul edilmesinin ardından protesto gösterileri başlamıştı.

Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra'yı devirmeye yönelik eylemler, dün Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha'nın yaptığı açıklamayla yeni bir boyuta girmişti.

General Chan-ocha, dün ordunun yönetime el koyma ihtimaline ilişkin bir soruya, "Kapı ne açık ne de kapalı. Duruma göre karar verilecek" cevabını vermişti. - BANGKOK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Bangkok Tayland Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title