Haberler

Tayfunun vurduğu Filipinler için Ankara'da yardım sergisi -

Haiyan tayfununun vurduğu, çok sayıda insanın öldüğü ve pek çoğunun kaybolduğu Filipinler için, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliğinde resim ve heykel sergisi açıldı.

Haiyan tayfununun vurduğu, çok sayıda insanın öldüğü ve pek çoğunun kaybolduğu Filipinler için, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliğinde resim ve heykel sergisi açıldı.

Filipinler'in Ankara Büyükelçiliğindeki serginin açılışını Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, büyükelçi Maria Rowena Mendoza Sanchez ile yaptı.

Atalay, açılış sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye'nin depremlerle yüzleşirken Filipinler'in tayfunlarla mücadele ettiğini belirterek, bu ülkede 2013 Kasım ayında yaşanan tayfunda binlerce kişinin öldüğünü ve kaybolduğunu anlattı.

Bu tür felaketlerde uluslararası yardımların önemi bulunduğunun altını çizen Atalay, Türkiye'nin de Filipinler'in durumunda aktif olduğunu ve felaketin ikinci gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatıyla bir heyetle ülkeye yardım götürdüklerini kaydetti.

Başka ülkelerin yardımlarının da kısa sürede bölgeye ulaştırıldığını anlatan Atalay, bu tür felaketlerde uluslararası camianın yardımlaşmasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Atalay, bugün afette hayatını kaybedenleri de andıklarını ifade ederek, sergiden elde edilecek gelirin özellikle Tacloban'daki mağdurlar için harcanacağını bildirdi.

Eserleri bağışlayan sanatçılara teşekkür eden Atalay, "Sevgiler ve acılar paylaşıldıkça dostluklar güçleniyor" dedi.

Büyükelçilik binasındaki Gazi Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Filipinler Büyükelçiliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği sergide 4 ülkeden 114 sanatçının çoğu resimlerden oluşan 127 eseri bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Beşir Atalay Filipinler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title