Haberler

Tayfun Korkut "Türk Olarak Bundesliga'da Başarılı Olmak İstiyorum"

Almanya 1. Lig takımlarından Hannover 96'nın Teknik Direktörü Tayfun Korkut, DHA'ya yaptığı özel açıklamalarda hedefinin Türk antrenör olarak Bundesliga'da başarılara imza atmak olduğunu söyledi.

Almanya 1. Lig takımlarından Hannover 96'nın Teknik Direktörü Tayfun Korkut, DHA'ya yaptığı özel açıklamalarda hedefinin Türk antrenör olarak Bundesliga'da başarılara imza atmak olduğunu söyledi.

Hannover 96'nın başında 9 aydır bulunduğunu, takımı küme düşmeden kurtarıp üst sıralara taşıdığını anlatan genç teknik adam, bu sezonda lige çok iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Şimdiye kadar oynadıkları 3 karşılaşmadan 7 puan toplayarak zirvedeki takımlarla aynı puanda olduğunu hatırlatan Korkut, "Bundesliga'ya iyi bir başlangıç yaptık. 3 maçta 7 puan topladık. Bizim için çok önemli. Geçen sezon takım alt sıralarda sıkıntı yaşadı. Bu sene düşme hattına girmeden ligi ortalarda bitirmek istiyoruz. Hedef altıncılık ama Bundesliga'da ilk 6'ya girmek çok zor. Maçları kazandıktan sonra hedefler hemen büyümeye başlıyor ama bizim gerçekçi olmamız gerekiyor. Takım olarak en önemli kazançlardan biriside deplasman fobisini atlatmak oldu. Ben takımın başına geçtikten sonra deplasman fobisi kalmadı. Biz her maçı ciddiye alıyor ve önemsiyoruz. Her maç zor" dedi.

YENİ BİR TAKIM OLUŞTURDU

Hannover 96'yı küme düşmeden kurtaran ve bu sezon yeni bir takım kuran Tayfun Korkut, takıma iki de Türk futbolcu takviye etti. Her iki oyuncudan da memnun olduğunu dile getiren Korkut, "Bu sezon çok yeni bir takım kurduk. 11 yeni futbolcuyu takıma kattık. Bu 11 futbolcu içinde Ceyhun ile Kenan isminde iki de Türk futbolcu var. İkisinden de çok memnunum. Ceyhun hazırlık kampına katılamamıştı, ama şu anki durumu çok iyi. Ceyhun ilk 11'i zorlayan bir oyuncumuz. Kenan'da çok yetenekli ve çok şey beklediğim bir oyuncumuz. Kenan çok genç ve zamana ihtiyacı var" diye konuştu.

"KENDİMİ İSPATLAMA AŞAMASINDAYIM"

Bundesliga'yı dünyanın en iyi liglerinden birisi olarak gösteren ve burada bir Türk teknik direktör olarak çalışmaktan gurur duyduğunu dile getiren Tayfun Korkut şöyle konuştu: "Ben 9 aydır takımın başındayım. Ne olursa olsun hala kendimi ispatlama süresi içindeyim. Takıma ve lige alıştım. Bundesliga hocası olabilmek içinde 9 ay değil birkaç sene çalışmam gerektiğini de biliyorum ben. Hedefim zaten Bundesliga hocası olmak. Dünyanın en iyi liglerinden birisinde teknik direktör olarak çalışmak benim için ayrı bir gurur. Türk teknik direktör olarak burada kendimi ispatlamak istiyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayfun Korkut Hannover Almanya Ceyhun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title