Haberler

Tay Park Ailesi Büyüyor

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Tay Park’a her geçen gün yeni hayvanlar ekleniyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Tay Park'a her geçen gün yeni hayvanlar ekleniyor. 42 adet papağan ve süs kuşuyla kurulan kanatlı bölümü ise hayvanseverlerden yoğun ilgi gördü.

Karşıyaka Belediyesi'nin yemyeşil ortamı ve özel konseptiyle dikkat çeken tesisi Tay Park'taki hayvanların sayısı, yeni kurulan bölümler ve doğumlarla giderek artıyor. Vatandaşlara şehir merkezinde hayvanat bahçesi keyfi yaşatan tesiste, bu kez de 21 çift papağan ve süs kuşuyla kanatlı bölümü kuruldu. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Kanarya Sevenler Derneği üyelerinin katkılarıyla oluşturulan bölümde, Hint Bülbülü, Golden Finch, Sultan Papağanı, Sevda Papağanı, Java İspinozu ve Çimen Paraket gibi sesleri ve renkleriyle büyük ilgi çeken kuşlar yer aldı. Kuşlar, doğal ortamlarına uygun olarak tasarlanan 5 ayrı alanda Tay Park'taki yaşamlarına başladı.

'SÜRPRİZ' SEVİNCİ

Öte yandan Tay Park'ta bir de doğum sevinci yaşandı. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolünde dünyaya gelen erkek tay ile birlikte tesisteki at sayısı 12'ye ulaştı. Doğumun ardından Tay Park'ı ziyaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sevimli taya 'Sürpriz' adını verdi.

Mavişehir'de bulunan Tay Park'ın çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşılamaya yönelik önemli bir misyon üstlendiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu olan Tay Park, ailelerin doğa ve can dostlarla iç içe, keyifli vakit geçirebilecekleri ender tesislerden biri. Apartmanlara sıkışan, yeşile hasret kalan çocuklarımız burada koşup oynayabiliyor, farklı hayvanları görüp sevebiliyor, atlara binebiliyor. Biz de özellikle çocuklarımızın daha fazla hayvan türüyle tanışması, hayvan sevgisi ve çevre bilinci kazanması için Tay Park'ı geliştirmeye devam ediyoruz. Doğal ortamda keyifli ve farklı bir gün geçirmek isteyen herkesi Tay Park'a bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title