Haberler

Tavukçuluk Sektöründen Çevre Düzeni Planına İtiraz

Türkiye’nin beyaz et ve tavukçuluk sektörünün lokomotifi konumunda bulunan Balıkesir’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni çevre düzeni planı sektörde tepkileri de beraberinde getirdi.

Türkiye'nin beyaz et ve tavukçuluk sektörünün lokomotifi konumunda bulunan Balıkesir'de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni çevre düzeni planı sektörde tepkileri de beraberinde getirdi. Balıkesir Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Duran, yatırımların önünü keseceğini söylediği yeni çevre planı için itirazda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Balıkesir Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı tavukçuluk sektöründe sıkıntılara sebep oldu. 2 Eylül tarihinde ilan edilen ve bir ay süre ile itirazların kabul edildiği yeni çevre düzeni planına Balıkesir Tavuk Yetiştiricileri Birliği itiraz etti. Birlik Başkanı Mehmet Duran, "Tarımsal alanlarda daha önceden alanın yüzde 40'ına yapılanma izni veriliyordu. Arazinin yüzde 40'nı kullanabiliyorduk. Birinci sınıf tarım arazisi de olsa, marjinal tarım arazisi de olsa yüzde 40 izin vardı. Şimdiki durumda bu yüzde 30'a düşüyor. Marjinal dediğimiz 3. sınıf tarım arazisi, ekim dikim olmayan, sulaması zor tarım alanlarıdır. Balıkesir'deki arazi büyüklükleri parçalıdır. 100 dönüm arazi bulma şansın yok. Bizim tavukçuluk sektöründe yatırım yapabilmen için büyük arazi gerekiyor. 50 bin kapasiteli kümes için en az 3 bin metrekarelik kapalı alan yapman lazım. Bunun için 10 dönüm arazin olması lazım. İkinci bir sınırlandırma geliyor. Bu kural ve kaideler Balıkesir'de büyük yatırımların gelmesini, büyük işletmelerin açılmasını engelliyor. İhracat konusunda nadir ürünlerimizden birisi de tavuk. Bu plan ile buna ket vuruluyor. Bunun içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bunun itirazını yaptık. Bana göre bu plana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde itirazda bulunmuştur yada bulunması lazım. Türkiye'yi doyuran il dediğimiz Balıkesir'de bu plan yatırımların önünü kesecektir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Duran Çanakkale Balıkesir Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title