Haberler

Tavsiye Üzerine Cimnastiğe Başladı, Madalyaları Topladı

Bale antrenörünün tavsiyesi üzerine cimnastiğe başlayan 12 yaşındaki milli aerobik cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, 12'si uluslararası şampiyonlarda 26 madalya kazandı Milli sporcu Onbaşı: "Cimnastiğe tesadüfen başlamıştım, şimdi ise 26 madalyam var"

KADİR YILDIZ - Bale antrenörünün tavsiyesi üzerine cimnastiğe başlayan 12 yaşındaki milli aerobik cimnastikci Ayşe Begüm Onbaşı, 12'si uluslararası şampiyonlarda 26 madalya kazandı.

Onbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşından bu yana cimnastik yaptığını belirterek, ilk yarışmaya 8 yaşında katıldığını söyledi.

Antrenmanlara katılmak için Akhisar'dan Manisa'ya yaklaşık bir saatlik yolculuk yaptığını ifade eden Onbaşı, cimnastiği çok sevdiği için buna katlandığını kaydetti.

Onbaşı, spor hayatına baleyle başladığını dile getirerek, "Bale antrenörüm İspanya'ya gidecekti. Bana 'cimnastiğe daha yatkınsın' dedi. Bunun üzerine cimnastiğe yöneldim. Bu sporu yaparken en çok yol için zorluk yaşıyorum. Okuldan çıkıyorum, cimnastik kıyafetlerimi alarak Manisa'ya bir saatlik yola gidiyorum. Hafta içi antrenmanlarım 21.00'e kadar sürüyor. Eve gittiğimde 22.30'u buluyor" şeklinde konuştu.

"Bulgaristan'da altın madalyalarıma yenilerini eklemek istiyorum"

Aerobik cimnastiğe başladığında çok zorluk yaşamadığını belirten Onbaşı, bu anlamda spor hayatına bale ile başlamanın kendisine avantaj sağladığını anlattı.

Onbaşı, cimnastiğe başladığında fazla kilolu olduğunu ve kuvvet açısından sıkıntı yaşadığını ifade ederek, kilo verdiğini ve antrenmanları severek yaptığını söyledi.

Uluslararası yarışmalara katıldığını kaydeden Onbaşı, "Slovakya'ya gittik. Orada tek, çift ve trioda yarıştım. 3 kategoride de altın madalya kazandım. Cimnastiğe tesadüfen başlamıştım, şimdi ise 26 madalyam var, bunların 12'si uluslararası şampiyonalarda kazandığım çoğu altın madalya. Ailemin ve antrenörümün bu madalyaları kazanmamda büyük katkısı var. Aerobik Cimnastik Yaş Grupları Dünya Kupası'nda altın madalyalarıma yenilerini eklemek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Begüm, zeki, çalışkan ve disiplinli bir sporcu"

Aerobik Cimnastik Milli Takım Antrenörü Gürkan Er de Begüm'ün zeki, çalışkan ve disiplinli olduğunu vurgulayarak, cimnastikte bunun çok önemli olduğunu aktardı.

Begüm'üm kendisini geliştirdiğini belirten Er, sporcusunun 3 kategoride de güzel yarış çıkardığını dile getirdi.

Er, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gelecek yıllarda Begüm başarılarına yenilerini ekleyecek. Maddi profilimizi de düzeltirsek biraz daha iyi olacak. Maddi destek çok önemli. Okulunda da başarılı bir sporcu, maddi profili düzeltirsek ileriki yaşlarda sporu bırakacak gibi durmuyor. Ailesi Begüm'e önemli ölçüde destek oluyor. Yarışma döneminde haftada bir gün tatili var ve her gün 1 saatlik yolculukla Manisa'ya gelip antrenmanlara katılıyor. Celal Bayar Üniversitesinin tesislerinde çalışıyoruz. Kulübümüz de Celal Bayar Üniversitesi Kültür ve Spor Kulübü, kulüp başkanımız aynı zamanda rektör yardımcımız, hem kendisi hem de rektörümüz bizlere destek oluyor." - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Ayşe Begüm İspanya Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title