Haberler

Tavşanlı'nın Birlik Bütçesi 6 Milyon

Tavşanlı kırsalına özel idare kaynaklarıyla yapılan yatırımların değerlendirildiği Köyler Hizmet Götürme Birliği Kasım ayı toplantısında 2015 yılının bütçesi de belirlendi. Kaymakam Numan Hatipoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Birliğin yeni yıldaki bütçesinin 6 milyon TL olduğu açıklandı.

Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2015 bütçesi 6 milyon TL olarak açıklandı. Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Özel İdare Müdürü Necati Derin, İl Genel Meclisi üyeleri Ramazan Aydemir, Osman Oral, Bilal Kıyak, Mustafa Altınbay ve Mehmet Çetin ile muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen Kasım ayı toplantısında önümüzdeki yılın bütçesi masaya yatırıldı.

Toplantının gündeminin okunmasıyla başlayan görüşmelerde İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı'da Özel İdare kaynaklarıyla çok önemli hizmetler ürettiklerini ifade ederek, halkın ihtiyaçları doğrultusunda çalışma yürüten köy muhtarlarına teşekkür etti. Geçtiğimiz yılki bütçenin 5 milyon TL olduğunu hatırlatan Hatipoğlu, bu yıl 6 milyon TL bütçe ile yola çıkacaklarını, daha fazla hizmet götürmek için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

Hatipoğlu, yaklaşan kara kışa da dikkat çekerek, "Yollarımızın kapalı olması durumunda köylerimize ulaşma noktasında ne yapılacağını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Köy halkımızın da hazırlıklı olması gerekiyor. Bu noktada siz muhtarlarımızın toplantılar yaparak bilgilendirmelerde bulunmanızı istiyorum. Kış lastiği konusunda 1 Aralık'ta ticari araçlara zorunluluk geliyor. Köy yolunu kullanan araç sürücülerinin hususi araçlarına da kış lastiği takmaları gerekmekte. Vatandaşlarımızın dikkatli olması konusunda sizin uyarılarınız önem taşıyor" dedi.

Özel İdare kaynaklarıyla yapılan çalışmalara da değinen Kaymakam Numan Hatipoğlu, 2015'te okul onarımı, çok amaçlı salon, köy konakları, cami onarım işleri ve çöp toplama gibi konularda oluşturulacak projeleri hayata geçirerek kırsal kesimdeki vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için çalışacaklarını ifade etti.

Hatipoğlu, bu çalışmalarda emeği geçen başta İl Genel Meclisi üyelerine, Özel İdare Müdürlüğüne ve köy muhtarlarına teşekkür etti.

Antalya'da katıldığı Afet ve Acil Durum seminerine de değinen Hatipoğlu, "Birçok meslektaşımla konuştum. Onların yaptıkları çalışmaları ve bizim yaptığımız çalışmaları değerlendirdik. İnanın birçok ilde bile gerçekleştirilmeyen çöp toplama konusunu arkadaşlarım duyduklarında şaşkınlık yaşadılar. Biz kırsal alanımızda geldiğimiz seviyeyi diğer illerdeki kırsalı gördüğümüzde anlayabiliriz. Bu noktada halkımıza sunduğumuz hizmetleri de çok iyi anlatmalıyız. Önümüzdeki dönemde görseller hazırlayarak burada nereden nereye geldiğimizi çok daha net bir şekilde anlatmayı hedefliyoruz. Şimdiden 2015 yılında yapacağınız çalışmalarda hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclisi üyeleri adına söz alan Ramazan Aydemir ise, planlı çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Biz bugüne kadar önceden planlamış olduğumuz hiçbir çalışmada sıkıntı yaşamadık. Ancak sonradan gelen talepler bazen sıkıntı oluşturabiliyor. Nedeni ise bir taraftan maddi kaynak bulmak, zaman ayırmak ve mevcut işlerin yanında öteki işleri de bir kenara sıkıştırmaya çalışmaktan meydana geliyor. Bu nedenle 2015 bütçesini konuştuğumuz bu günlerde hazırlayacağımız projeler, halkın talepleri, değerlendirmeler ve eylem planları büyük önem arz ediyor. Planlı çalışırsak başarıya da ulaşacağımızı düşünüyorum. Kasım ayında il genelindeki bütçe görüşmelerini de tamamladık. 83 milyon TL gibi bir bütçe oluştu. Tavşanlı'da da bugün belirlenen 6 milyon TL'lik bütçemiz hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Toplantı dilek ve temennilerin ardından Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir ve daire müdürlerinin de katıldığı öğle yemeği ile sona erdi.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Numan Hatipoğlu Osman Oral Tavşanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title