Haberler

Tavşanlı'da Kitap Okuma Yarışması Ödülleri Verildi

Eğitim-Bir-Sen Tavşanlı Temsilciliğinin düzenlediği Kitap Okuma Yarışmasında dereceye girenlere, ödülleri verildi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Tavşanlı Temsilciliği tarafından ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "Kitap Okuma Yarışması"nda dereceye girenlere, ödülleri verildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ilçedeki Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen törende, insanların en büyük eksikliğinin, kitap okumak olduğunu söyledi.

Yurt dışında insanların kitap okuma alışkanlığına değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizim insanımızın kitap okumadığını ve okuyan bir kültürden neden uzaklaştığımızı sorgulamamız gerekir. Okumamak, bizleri maalesef rekabet edebileceğimiz ülkelerden ve insanlardan geride bıraktı. Eğitim-Bir-Sen'in düzenlemiş olduğu bu yarışmanın sloganı, 'Okuyoruz ve okutuyoruz.' Bu ülkede yıllarca yapmadığımız şeyleri başkalarının yapmasını istedik. Bizler onun için hem okuyalım hem öğretelim hem de okutalım ve sonunda bu manevi ödüllerle ödüllendirelim. Çok maddi değeri olmasa bile ödüller teşvik içindir. Ayrıca sendika tarafından tertip edilen bu yarışmaya katılarak ödül alamayan öğrencilerimizi ve ailelerini de tebrik ediyorum."

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da böyle bir organizasyonun, Eğitim-Bir-Sen tarafından gerçekleştirilmiş olmasına çok sevindiğini dile getirdi.

Bir sendikanın gençlerin kitap okuması ve gelecek nesillerin inşası için böyle çabaya girmesinin takdire şayan olduğunu ifade eden Kinay, "Bu yarışma, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir yarışma. Bu vesile ile Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Kamil Uçan'ı ve Tavşanlı Temsilcisi Mesut Kocaman'ı tebrik ediyorum" dedi.

Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Şerif Yılmaz Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title