Haberler

Tavşanlı'da Kariyer Günleri

Kütahya’nın Tavşanlı Belediyesi Öğrenci Kariyer Günleri ile OSB’de faaliyet yürüten firmalarla Teknik Lise’de eğitim alan öğrencileri bir araya getiriyor.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi Öğrenci Kariyer Günleri ile OSB'de faaliyet yürüten firmalarla Teknik Lise'de eğitim alan öğrencileri bir araya getiriyor. Öğrenci Kariyer Günleri'nin ilki Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Konferansa Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Hisarlar Makine Tavşanlı Fabrika Müdürü Latif Mutlu Şahan, fabrikalarının üretim potansiyelinden bahsederek, ara elaman ihtiyacını Meslek Liseleri'nden karşılamak istediklerini söyledi. Şahan, öğrencilerin mesleklerinde başarılı olabilmesi için gereken bazı püf noktalarından söz ederek, böylesi önemli toplantıların arttırılması gerektiğini savundu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise OSB'ye dikkat çekerek, fabrikaların üretim aşamasında işçilerin çalışma prensiplerine riayet etmesinin kaliteyi arttığını kaydetti. Başkan Güler "Tavşanlı Belediyesi olarak gençlerimizin iyi yetişmesi adına elimizden geleni yapacağız. Tavşanlı her geçen gün değişiyor. Bizim okuduğumuz dönemde İmam Hatip Lisesi'nin uygulama alanı okulumuzun yanında ki cami idi. Endüstri Meslek Lisesi'nin GLİ gibi öyle bir uygulama alanı vardı ki çok önemliydi. O dönem ki protokol devam ettirilmiş olsaydı, Türkiye'nin sanayi sektörünün alt yapısı Tavşanlı'dan oluşturulabilirdi. Hatta Türkiye'nin kendi otomobili bile Tunçbilek'te yapılabilirdi. Tavşanlı kendisine o kadar güveniyordu. Bugün GLİ daraldı, 1940'lı yıllardan bu yana ekonomimizin ana damarı olan GLİ küçülürken, bizimde OSB'ye yönelmemiz gerekiyordu. Hamd olsun bugün yaklaşık 3 bin kişi özel sektörde çalışıyor. Biz fabrikaları buraya davet ederken, bizim işini kendi işi gibi gören, kullandığı makinayı ekmek teknesi olarak gören insanlarımız var demiştik. 2009 yılından bu tarafa sürekli gelişim içerisinde bir sanayimiz var. Yeni hedefimiz OSB'de üretim yapan fabrikalarla sizleri tanıştırmaktır. İleride oralarda istihdam edilecek, ekmeğinizi kazanacaksınız. Şimdiden fabrikaları tanımanızın önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrenci Kariyer Günleri'miz sizlere ve işletmelere hayırlı olsun" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2. OSB alanın kurulması konusunda da yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu başta olmak üzere hizmeti geçen herkese teşekkür etti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tavşanlı Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title