Haberler

Tavşanlı'da İçme Suyu İhalesi Tamam

Tavşanlı'nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve suyun kaynağından alınmasını kapsayan içme suyu projesinin 54,5 milyon TL'lik ihalesi 22 firmanın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'in göreve geldiği günden bu yana üstüne titrediği içme suyunu Esatlar kaynağından getirme projesi nihayet yapım aşamasına geldi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler daha önce; Orman ve Su İşleri ile Kalkınma Bakanlıklarından 54,5 milyon TL'lik ödenek ayrıldığı müjdesini vermişti. Dev projenin ihalesi Ankara'da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde DSİ İçme Suları Daire Başkanı Şadiye Yalçın ile Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın'ın katılımıyla yapıldı.

İhalenin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, "30 Mart seçimleri öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun müjdelediği dev proje nihayet vücut buluyor. 30 milyon TL'lik içme suyu projemiz; ek ödeneklerle 54,5 milyon TL'ye çıkarıldı. Böylelikle Tavşanlı için ayrılan bu dev yatırıma Kuruçay ve Tunçbilek beldelerimiz ile civar köylerimiz de eklenmiş oldu. DSİ Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihale son derece verimli geçti ve yüklenici firma belli oldu. İnşallah ihalenin ardından ilk kazmayı vuracağız. Proje tamamlandığında ise ilçemiz memba suyuna kavuşmuş olacak ve 50 yıl boyunca Tavşanlı'nın yanında civar yerleşim alanları da tertemiz kaynağından su içecek. Şimdiden Tavşanlı'mıza bu dev projemiz hayırlı ve uğurlu olsun. 2009'da halkımıza verdiğimiz temiz içme suyunun arıtma tesisi yerine ana kaynaktan temini konusunda Tavşanlı halkının yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, Vekilimiz Vural Kavuncu'ya, DSİ Genel Müdürümüz Rıza Deniz'e, İçme Suları Daire Başkanımız Şadiye Yalçın'a, Eski Genel Müdürümüz Akif Özkaldı'ya ve Eski Daire Başkanımız Ayhan Bey ile bize inanan ve güvenen Tavşanlı halkına teşekkür ederim" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tunçbilek Tavşanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title