Haberler

Tavşanlı'da Hükümlülere "Sağlıklı Beslenme Semineri"

Güncelleme:

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, hükümlülere yönelik olarak "Sağlıklı Beslenme Semineri" düzenledi.

Tavşanlı Kültür Merkezinde, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyetisyenlerinden Kübra Kısalar, beslenmenin normal vücut yapısının gerektirdiği enerji, protein ve besin öğelerinin alınması bunların hücrelere taşınması gibi konularına değindi.

Beslenmenin, bireyin yaşı, cinsiyeti ve içinde bulunduğu fizyolojik ortama göre gerekli olan besin öğelerinin yeterince alınması gerektiğini vurgulayan Kısalar, şöyle konuştu:

"Sağlıklı beslenmenin bir piramidi vardır. Her şeyi belirli oranda almamız gerekiyor. Ekmek ve pirinç dediğimiz karbonhidrat grubu bulunur. Bunlardan günde 6 ile 11 porsiyon almamız gerekir bir üst gruba çıktığımızda sebze ve meyve vardır. Sebzelerden ise 3-5 porsiyon, meyvelerden 2-4 porsiyon tüketmemiz gerekir. Bir üste daha çıktığımızda süt, yoğurt, peynir, grubu ve et, sakatat, balık, yumurta ve kuruyemişler bulunur. Bunlarında her birinden 2-3 porsiyon yememiz yeterlidir. En düşük almamız gereken miktar ise katı, sıvı yağlar ve tatlılardır. Genel olarak sıvı yağları tercih etmeliyiz. Tatlılardan mümkün olduğunca uzak durmamız gerekir."

Seminer sonunda, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Kısalar'a teşekkür ederek bir belge takdim etti. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Evliya Çelebi Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title