Haberler

Tavşanlı'da "Bakla ve Kültür Şenliği" Heyecanı

Tavşanlı ilçesine bağlı Çaltılı köyünde bu yıl 7'ncisi düzenlenecek "Bakla ve Kültür Şenliği"nde, 26 Mayıs'ta, Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın da sahne alacağı konserlerin yanı sıra illüzyon, halk oyunu, trap atışları gibi...

Tavşanlı ilçesine bağlı Çaltılı köyünde bu yıl 7'ncisi düzenlenecek "Bakla ve Kültür Şenliği"nde, 26 Mayıs'ta, Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın da sahne alacağı konserlerin yanı sıra illüzyon, halk oyunu, trap atışları gibi etkinlikler yapılacak.

Köy Muhtarı Halil İbrahim Emeksiz, Dernek Başkanı Mustafa Kahraman, Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Kurt öncülüğünde gerçekleştirilen şenlik hazırlıkları tamamlandı.

Komite tarafından hazırlanan programa göre, şenlik, 26 Mayıs Pazar günü saat 09.00'da tüfek atış ve trap yarışlarıyla başlayacak ve bu etkinlik 4 saat sürecek.

Öğleden sonra ise "Çaltılı Köyü Osman Arslan Özel Müzesi"nin açılış töreni sonrası köy seymenleri, şenlik alanına gelecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şenlik, Muhtar Emeksiz'in konuşması, Bakla Jürisinin yerini alması, Osman Arslan'ın köyün tarihiyle ilgili konuşması, Tavşanlı Halk Eğitim Merkezinin halk oyunu gösterisi, en iyi bakla yetiştiricilerine ödüllerinin verilmesi, İsmail Kemal Örgün ve Selma Yavuz konseri, Bakla Ağası seçimiyle devam edecek.

Tavşanlı Halk Eğitim Merkezinin yeniden gösteri yapacağı şenlik, Furkan Çelik'in "Bayrak" şiirini okuması, Timuçin Yıldız'ın illüzyon gösterisi, Mehtap Takmaklı konseri, hediye çekilişi, Hacivat-Karagöz gösterisi ve Nuray Hafiftaş konseriyle sona erecek.

Şenliğe tüm Kütahya, Tavşanlı ile çevre il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar davet edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kahraman Nuray Hafiftaş Tavşanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title