Haberler

Tavşanlı'da Alt ve Üst Geçit Projesi Başlıyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Emet ve Kuruçay hemzemin geçitlerinde araç üst geçit ve yaya alt geçit projesi tamamlandığı ve onaylanarak ihale sürecine girildiği bildirildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Emet ve Kuruçay hemzemin geçitlerinde araç üst geçit ve yaya alt geçit projesi tamamlandığı ve onaylanarak ihale sürecine girildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, öncelikle imar değişikliğine gittiklerini ardından da Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları, TCDD genel ve bölge müdürlüklerinde yapılan yoğun mesailer sonucu projenin onaylandığını ve ihale sürecine geldiğini söyledi.

Başkan Güler, "Hazırladığımız projeler DDY Genel Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından imzalandı yapım ihalesi süreci çok yakında başlayacak. Projenin tamamlanmasıyla artık her iki geçitte trenin geçmesini beklemeye son dedirtecek araç üst geçitleri ve yaya altgeçitler yapılmış olacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Güler, "Temmuz ayı itibariyle üzerinde çalıştığımız Emet ve Kuruçay demiryolu araç üst geçit ve yaya alt geçit projemize Ulaştırma Bakanlığı'nda son nokta konuldu. Her iki projenin de bedelleri ve maliyetleri hazırdı, sadece projelerin onaylanmasını bekliyorduk. Karayolları tarafından da onaylanan projelerimiz TCDD Afyon Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kütahya'nın geçmişte iki tane alt geçit projesi kabul görüp ihaleye çıkmıştı. Bizim de iki projemiz onaylandı. En kısa sürede ihaleye çıkacağız. Bunun anlamı da şu; Senelerce her iki geçitte demiryolunun kapanmasıyla birlikte zaman zaman insanlarımız sıkıntılı durumlar yaşadı. Hatta ambulansların bile makas değiştirmelerden dolayı görevini yerine getirmede sıkıntılı dönemler yaşadığına hepimiz şahit olduk. Tavşanlı'daki trafik akışının yoğunluğu ile birlikte artık sıkıntımız üst seviyeye çıktı. Bu anlamda da hayal ettiğimiz ve arzuladığımız araç üst geçit ve yaya alt geçitler projesi gerçekleştiğinde demiryollarındaki beklemeler, gerginlikler tarih olacak" dedi.

Başkan Güler, hemzeminlerin bulunduğu alanlarda araç üst geçitlerinin altında yaya alt geçitlerinin de bulunmasının vatandaşları büyük ölçüde rahatlatacağını kaydetti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tavşanlı Kütahya Kuruçay Emet Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (1)

Fikriye ersü:

Balıkesir ankara tren seferleri ne zaman başlayacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title