Haberler

Tavşanlı Ada Stadı'nda Gece Maçları Oynanacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Ada Stadyumu projesindeki son durumu değerlendirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Ada Stadyumu projesindeki son durumu değerlendirdi.

Kavuncu, kapalı tribünlerin yıkılarak yeniden inşa edileceğini belirtirken, ışıklandırma sisteminin de hayata geçirilerek stadyumun gece maçlarına uygun hale getirileceğini vurguladı.

TKİ Tavşanlı Linyit spor taraftarlarının merakla beklediği stat projesini Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu açıkladı. Kavuncu, yeni projeyi GLİ merkezde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir ve Kulüp Başkanı Osman Turan'ın da katıldığı basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle Tavşanlı'ya gelemediğini ifade eden Vural Kavuncu, Bakanlık tarafından onaylanan projeyi Tavşanlı'ya duyurma mutluluğunun kendisine nasip olduğunu kaydetti.

Konuşmasına TKİ Tavşanlı Linyit spor'un ilçedeki sosyal yaşama katkısından söz ederek başlayan Vural Kavuncu, "Spor bir kentin önemli bir sosyal alanıdır. Bunun alt yapısını da spor alanları oluşturmaktadır. Ada Stadımız 50 yıllık mazisiyle Tavşanlı'nın mutluluklarına, üzüntülerine, zaman zamanda karşılaşmalarda endişelerine şahitlik etmiştir. Yeni projemiz ve Belediyemizin devam eden Ada Mesireliği projesiyle birlikte bu bölge sosyal anlamda çok daha önemli bir işlevi yerine getirecektir" dedi.

Ada Stadı'ndaki yapılması planlanan çalışmaları da kamuoyuyla paylaşan Vural Kavuncu, 2011 yılında başlattıkları çalışmaların son aşamasına gelindiğini ifade ederek sıkıntıların çözülmesi konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yakın temas kurduklarını belirtti.

Gelinen süreçte Tavşanlı Ada Stadı'nda zaman zaman iyileştirme çalışması yapılan kapalı tribünün tamamen yeniden yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade eden Kavuncu "Geçtiğimiz yıl Göztepe maçında bu projeyi dile getirmiştik. Ödeneğin şekillenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Endişeler oluştu, taraftarlara hak veriyorum. Bu zaman diliminde gösterilen anlayışa da teşekkür ediyorum. Mevcut imarın eski olması ve doğu tarafında ki hukuki süreç Tavşanlı'daki çalışmalarımızı zorlaştırdı. Spor Bakanlığımızın tüm birimleriyle Mersin'de yapılan Akdeniz Oyunlarına odaklanması da maalesef sürecin uzamasına neden oldu. Burada bize yardımcı olan Mehmet Demir başkanım ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Gelinen noktada arazimiz dar olmasına, her şeyi istediğimiz gibi yapamamamıza rağmen gerçekleştirilecek çalışma netleşti. Eski tribün yıkılarak yenisi yapılacak. İhale sürecine ilişkin talimatlar İl Müdürlüğümüze gönderildi. Kapalı tribünün yerine 1500 kişilik yeni tribün yapılacak. Kale arkasında da 1000 kişilik yine üstü kapalı bir tribün daha inşa edilecek. Çim sahada yenilenerek zemin bozuklukları giderilecek. En önemli konu ise gece ışıklandırması olacak. Burada sadece maçlar değil sosyal projelerde de kullanabileceğiz. Tavşanlı çok önemli bir yatırıma kavuşmuş olacak" dedi

Ada stadını butik bir sosyal alan olarak değerlendiren Vural Kavuncu, Tavşanlılıların anlayışlı yaklaşımının devamını beklediklerini, çalışmalar tamamlanıncaya kadar müsabakaların Kütahya da oynanacağını ve Linyitspor değerine hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'dan sonra söz alan Kulüp Başkanı Osman Turan ise stat tadilatının yenisini yapmaktan daha zor olduğunu belirterek ışıklandırma sisteminin yapılacak olmasının kendisini fazlasıyla heyecanlandırdığını, yapılacak çalışmalar sonrası muhteşem bir tesise kavuşacaklarını kaydetti.

İki haftada alınan mağlubiyetlere de değinen Osman Turan, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyerek futbolcuların kendilerini toplayarak daha iyi sonuçlara imza atacağını belirtti.

Turan açıklamasında "Bu sezon alt yapıya yöneldik. Eleştiriler her zaman olacak ama yıkıcı olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Arkadaşlarımız gecesini gündüzünü katarak özveriyle çalışıyor. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tavşanlı Linyitspor Vural Kavuncu Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title