Haberler

Tavşan Adası 22 Milyon Dolara Satılık

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nin 1 mil kuzeyinde bulunan bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan Adası, 22 milyon dolara alıcı bekliyor.

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nin 1 mil kuzeyinde bulunan bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan (Mavriya) Adası, 22 milyon dolara alıcı bekliyor. Adanın sahipleri Gülter Ünal ile damadı Barış Tansever, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ve rüzgar potansiyeliyle cazibe oluşturan adaya alıcı beklerken bir yandan da turizm yatırımı için imar almaya çalışıyor.

YILLARDIR SATIŞTA

Bozcaada'nın en büyük bağcılarından ve tanınmış ailelerinden olan Latif Aral, 1942 yılında halk arasında 'Eşek Adası' olarak da bilinen bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan Adası, 62 dönüm büyüklüğündeki Pırasa Adası ve 22 dönüm büyüklüğündeki Orak Adası'nı kızı Gülter Ünal'a verdi. Gülter Ünal, daha sonra bu adalardan Tavşan Adası'nın yarısını damadı Barış Tansever'e sattı. 120 dönümünün üzerinde bir deniz fenerinin de yer aldığı Tavşan Adası ilk olarak 2003 yılında satışa çıkartıldı. Dört yıl sonra da adanın 10 milyon dolara satışa çıkartıldığı basında yer aldı. Ancak ada satılamadı. 2012 yılında fiyatı 20 milyon dolara çıkartılan adaya talip olanlarla yıllardır pazarlıklar yapılmasına rağmen hep son anda bir pürüz çıktığı için ada elde kaldı. Adanın fiyatı bu yıl 22 milyon dolara yükseltildi.

RÜZGAR POTANSİYELİ FAZLA

Gülter Ünal, yarı hissesine sahip olduğu Tavşan Adası'na bugüne kadar Araplar dahil olmak üzere çok sayıda ünlünün talip olduğunu, ancak her seferinde pazarlıkların son aşamada kaldığını söyledi. Şu an adaya 2 holdingin talip olduğunu belirten Ünal şöyle dedi:

"Tavşan Adası Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi girişinde bulunuyor. Bir süredir rüzgar ölçümleri yaptırıyoruz. 5 yıllık ortalamaya göre saniyede 9.5 metre rüzgar verimliliği var. Bu ada, rüzgar bakımından 1974 yılından bu yana 1 numaralı kırmızı nokta olarak gözüküyor. Yani rüzgar enerjisi santrali bakımından önemli bir potansiyele sahip. Adayı satın alacak kişiler bunu göz önünde bulundurmalı" dedi.

İMAR PLANLARI ONAY BEKLİYOR

Tavşan Adası'nın imarı için 2008 yılında Bozcaada Belediyesi'ne 1/5 bin, 1/10 bin ve 1/25 bin ölçekli planlarını sunarak imar başvurusu yaptıklarını da anlatan Ünal, şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını ve başvurularının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayacak şekilde hazırlatılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının onaylanmasına bağlı olduğunun belirtildiğini söyledi.

ADANIN ÖZELLİKLERİ

Sayısız batık ve zengin canlı yapısının yanı sıra, temiz deniziyle dalış tutkunları için cazibe merkezi olan Tavşan Adası'nda önceki yıllarda hayvancılık yapılıyordu. Adada bir fener, iki iskele, tatlı su ve akarsu kaynağı bulunuyor. Üzerinde yüzlerce tavşanın yaşadığı ada, eşsiz güzellikteki koylarıyla potansiyel turizm merkezi olarak gösteriliyor. Alt yapısı ve elektriği bulunmayan ve gemi seferi olmayan adaya ulaşım özel teknelerle sağlanıyor. Yaz sezonunda dalış turizmine meraklı kişilere özel turlar düzenleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Çanakkale Bozcaada Emlak Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

genaral samaras..:

o ada bizimdir, kimse oraya sahip cikmasin, orasi yunan topragidir, , siz gidin orta asyaya, cok gürültü cikariyorsunuz, yoksa fena yapariz.

6
23
yanıtYanıtla
VAY YUNAN VAY:

ULAN ALLAHIN YUNANI İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YALAN O TARİH KİTAPLARI TAMAMEN YALANLARLA DOLU SENİN DEDEN TÜRK OLMASA TÜRKÇEYİ NASIL ÖĞRENECEKSİN BİRÇOK YUNANIN DEDESİ TÜRKTÜR O YÜZDEN TÜRKÇE BİLİRLER SEN KAÇ TANE TÜRKÜN YUNANCA KONUŞTUĞUNU GÖRDÜN MAL

yanıt9
yanıt1
samaras,:

ulan turkolar, , ben sizin cigerinizi bilirim, cünkü ben istanbul rumlarindanim, , tarihiniz külliyyen yalandir, , liseyi istanbulda bitirdim, , yunani denize dökmüssünüz, , külliyyen yalandir, , siz kendinizi kandiriyorsunuz, , sonra siz bugünkü dünyada yalinizsiniz, , bütün dünya bizi destekliyor, , sizi varya perisan ederiz, , bize satasmayin, , dürüst durun, , adam olun.

yanıt2
yanıt8
tin tini samaras:

Samaras yeğenim sen ne içtin ne kullanıyon harbi kafa yapmış sana, hep söylüyorum anne sütü şart :) cesaret hapımı içtin kafan mı güzel. istersen yanıma gel. . he bu arada evayla bi akrabalığın varmı. :D

yanıt4
yanıt0
Xboym@m.m:

Samaras domuzuuu çık bunları bi taksim meydanında tekrarla bakiyim rum köpeği

yanıt1
yanıt0
TARAFSIZ:

22 MİLYON DOLARIM OLSA GİDERİM MALDİVLERDE KRALLAR GİBİ YAŞARIM BEŞ KURUŞ ETMEYECEK BİR ADAYI ALIP TA AHİRETE Mİ GÖTÜRECEĞİM SANKİ

21
0
yanıtYanıtla
misliyle karşılık verilecekMobil-ANDROID:

Yazıklar olsun size oy verdiğim güne size inandığım güne yazıklar olsun

19
2
yanıtYanıtla
KOLORDU:

HADİ BAŞKA KAPIYA HADİİİİİ

yanıt2
yanıt6
Genaral Makarios:

''''Türkolar bu yunan adasidir. Bu adayi alip Bizansi kuraçağiizz. ''''Ya böyle provakatif cümlelere karşılık vermeyin. . . Lavuğun biri yazıyor, herkes oraya üşüşüyor. . Kale almayın. !!!!

10
6
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Ulan adayı neden satarsınız ki alan kisi diker bayragı bagımsızlıgını ilan eder o adada böyle is olmaz

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title