Haberler

Tav, "Sualtından Çanakkale" Fotoğraf Sergisini Ağırlıyor

Esenboğa Havalimanı'nın kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, sualtı fotoğrafçısı ve görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan'ın Çanakkale Boğazı'ndaki savaş batıklarını fotoğrafladığı "100. Yılında 100 Fotoğrafla Sualtından Çanakkale" sergisine evsahipliği yapıyor.

Esenboğa Havalimanı'nın kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, sualtı fotoğrafçısı ve görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan'ın Çanakkale Boğazı'ndaki savaş batıklarını fotoğrafladığı "100. Yılında 100 Fotoğrafla Sualtından Çanakkale" sergisine evsahipliği yapıyor.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, şirket tarafından işletilen Esenboğa Havalimanı'nın kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara'da, Ceylan'ın 10 yıldır yürüttüğü ve özverili bir çalışmayla görüntülemeyi başardığı dönemin yakın tanığı olan savaş batıklarının fotoğrafları yolcuların beğenisine sunuldu. Serginin açılışına TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, Tahsin Ceylan ve Esenboğa Havalimanı yetkilileri katıldı.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, açılışta yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın izlerini bu kez kendilerine çok farklı bir açıdan yansıtan Ceylan'ı Çanakkale'nin derinliklerinde gerçekleştirdiği titiz çalışmalarla ağırladıklarını belirterek, "Birinci Dünya Savaşı'ndan kalan birçok batığın yanı sıra, sualtı dünyasını objektifine yansıttığı eserlerin yolcularımız tarafından büyük ilgi göreceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Tahsin Ceylan ise Çanakkale Savaşları'nın 100. yılına atfettiği bu serginin batıkların yanı sıra ekosistemin önemli bireylerinin tanınmasına katkı sağlayacağını bildirdi.

Ceylan, "Bugüne kadar görüntüleme amaçlı dünyanın pek çok bölgesinde sayısız dalışlar gerçekleştirdim. Şunu söylemeliyim ki Çanakkale'nin sualtı zenginliği kesinlikle görülmeye değer. Bugün 10 yıldır yürüttüğüm çalışmalarımı TAV Esenboğa yetkililerinin katkılarıyla sanat severler ile buluşturmamın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet tarihinin ilk denizaltısı Atılay, Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesinde rol oynayan Midilli (Breslau) Gemisi ile Triumph Zırhlısı ve Amiral Gemisi Majestik dahil derinlerdeki birçok savaş batığının görüntülerinin yer aldığı sergi TAV Galeri Ankara'da bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Tahsin Ceylan Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title