Haberler

Tav-Mkk "Ortak Promosyon Programı"

TAV Havalimanları Holding'in, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) işbirliğiyle hayata geçirdiği "Ortak Promosyonu Programı", Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve MKK Genel...

TAV Havalimanları Holding'in, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) işbirliğiyle hayata geçirdiği "Ortak Promosyonu Programı", Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve MKK Genel Müdürü Yakup Engincan'ın da katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Akgiray, ortak promosyonların amacının ortaklarla şirketi yakınlaştırmak olduğunu belirterek, "Passport Kart ortaklık duygusunun iyi günde, kötü günde daha da pekişmesini sağlayan bir şey. MKK'nın bu fikrini iki yıldır tartışıyorduk. Bu ikinci uygulaması oldu. Bunu da TAV gibi başarılı bir şirketimizin yapıyor olması ayrıca güzel. Şirketin yaptığı işten ortaklara bir şey veriyor olması, finansal anlamda uzun vadede önemli anlam taşıyor" diye konuştu.

Akgiray, "Bu akıllı bir fikir. Diğer şirketlerin de bunu devam ettirmesini diliyoruz. MKK bu teknolojiyi gayet iyi kullanmaya başladı. Artık teknoloji mesafeleri yok eder hale geldi. Teknolojiye katılmak da gerekiyor. Bu promosyona ön ayak olan herkese teşekkür ediyorum, her şey para değil. Biraz da insan faktörünü düşünmek lazım. Bu yönde bir adım atılmış oldu" şeklinde konuştu.

Akgiray'ın, "Sani Bey, yaklaşık, 367 kişi galiba Passport Kart almaya hak kazanıyor. Yüzde 50 değil de bedava yapsanız olmaz mı- Bu güne özel bir jest yapalım mı-" talebine, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener,

"Tabi ki, talimat veriyorum, yüzde 100 indirim yapılacak, yani ücretsiz olacak" karşılığını verdi.

-"3 kıtada, 6 ülkede 12 havalimanında 20 bini aşkın çalışanımız var"-

Şener, küçük yatırımcıya çok önem veren ve destekleyen bir şirket olduklarını belirterek, TAV Havalimanları Holding'in üç kıtada, altı ülkede 12 havalimanında 20 bini aşkın çalışanı ile havalimanı işletmeciliğinde bir dünya markası olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Bu yolculukta yanlarında yer alan tüm yatırımcıların kendilerine duydukları güven ve değerin karşılığını daha iyi yönetim, daha iyi finansal ve operasyonel sonuçlar olarak vermenin daima birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Elde ettiğimiz sonuçların yanı sıra halihazırda İMKB'deki en yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme notuna sahip şirket olarak bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Merkezi Kayıt Kuruluşu'yla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projeyle, TAV'ın geleceğine güvenerek birikimlerini bu yönde değerlendiren yatırımcılarımıza küçük bir teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda, küçük yatırımcının değerinin ve öneminin farkında olan bir şirket olarak, bilinçli ve uzun vadeli yatırımı teşvik etmek üzere yapılan çalışmaları da destekliyoruz. TAV Havalimanları, bin adet ve üzeri hissesini halka arzından bu yana elinde tutan yatırımcılarına bir yıl 'TAV Passport Kart' üyeliğiyle teşekkür ediyor."

-"Ortak promosyonların sayısının artmasını diliyoruz"-

MKK Genel Müdürü Yakup Engincan da, e-MKK Bilgi Portalı'nın Kurumsal Yönetim ve Yatırımcı İlişkileri bileşeni olan e-YÖNET Portalıyla şirketler ile ortakları arasında doğrudan internet, elektronik iletişim ve mobil uygulama tabanlı hızlı, sürekli, güvenilir ve standart bilgi alışverişi sağlayacak bir köprü kurulduğunu anlattı.

Ergincan, TAV Havalimanları gibi kurumsal yönetimin ve yatırımcı ilişkilerinin önemine inanan şirketlerin katkılarıyla, yatırımcılara sunulan

"ortak promosyon"larının sayısının artmasını dilediğini belirterek, SPK'ya ve TAV Havalimanları'na teşekkür etti.

-Kartın özellikleri-

Verilen bilgiye göre yatırımcılar, "TAVHL" hissesini ellerinde bulundurma sürelerine göre farklı kampanyalardan faydalanabilecek. TAV Havalimanları, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) işbirliğiyle hayata geçirdiği promosyonla bilinçli ve uzun vadeli vizyona sahip yatırımcı sayısının artması için sürdürülen çabalara da destek veriyor.

"Ortak Promosyonu Programı" dahilinde düzenlenen ilk kampanya kapsamında, 3 Aralık 2012 itibariyle geriye dönük 1.000 adet ve üzerinde TAV Havalimanları Holding hissesini bir yıl ve üzerinde elinde tutan tüm gerçek kişi yatırımcılara bir yıl boyunca, "TAV Passport Kart" yıllık üyelik bedeli üzerinden yüzde 50 oranında indirim imkanı sağlanacak.

İkinci kampanyada ise 1.000 adet ve üzerinde TAV Havalimanları hissesini halka arzından bu yana (3 Aralık 2012) elinde bulunduran tüm gerçek kişi yatırımcılara bir yıl boyunca ücretsiz TAV Passport üyeliğinin yanısıra, TAV Havalimanları Holding'in üst düzey yönetimi ile buluşma imkanı tanınacak. Kampanyalardan yararlanmak isteyen ve başvuru kriterlerine uyan yatırımcılar e-YÖNET sistemi üzerinden başvurmaları halinde, TAV Havalimanları Holding tarafından geri aranarak, kampanya katılım onayları alınacak.

TAV Passport Kart, TAV Havalimanları tarafından işletilen havalimanlarından yapacakları seyahatlerde sahiplerine hız, konfor ve ayrıcalık sağlayan özel bir üyelik programı. TAV Passport Kart ile indirimli havalimanı-şehir transferi, terminallerde özel geçiş kapıları, business check-in imkanı, özel pasaport ve güvenlik geçişi, lounge kullanımı, duty-free'de indirim gibi pek çok ayrıcalıktan yararlanılacak.

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Akgiray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title