Haberler

Tav Havalimanları, Dhmi'ye 174 Milyon 647 Bin 444 Dolar Kira Ödedi

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener: "İki havalimanı için yaptığımız yatırım ve ödemelerimizle ülkemize yaklaşık 2 milyar dolar katkı sağlamış oluyoruz"

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) Atatürk Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın 2015 yılı işletme imtiyazı için yaklaşık 174 milyon 647 bin 444 dolar kira ödedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen çek teslim töreninde, TAV iki havalimanının 2015 işletme imtiyaz kiralarını ödendi.

TAV Havalimanları, DHMİ'ye İstanbul Atatürk Havalimanı işletmesi imtiyazı için 139 milyon 877 bin 444 dolar + KDV ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı işletmesi imtiyazı için 28 milyon 975 bin avro + KDV, toplamda ise yaklaşık 174 milyon 647 bin 444 dolar + KDV kira ödedi.

Törende konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Türkiye'nin en çok yolcu ağırlayan limanı Atatürk Havalimanı ile Ege'nin turizm ve ticaret aktarma noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın işletme imtiyaz hakkı için belirlenen senelik kiraları dün itibarıyla ödediklerini söyledi.

Şener, "İki havalimanı için yaptığımız yatırımlar ve ödemelerimizle ülkemize yaklaşık 2 milyar dolar katkı sağlamış oluyoruz" bilgisini vererek, TAV'ın dünyada 14 havalimanını işlettiğini, TAV İnşaat'ın ise 6 büyük havalimanının inşaatını yaptığını aktardı. Şener, TAV'ın işletme, servis ve hizmet şirketlerinin dünyada toplam bazda 53 havalimanında faaliyet gösterdiğini de bildirdi.

Dünyada havalimanı işletmelerinin gelişmişlik düzeylerinin tartışıldığı günlerde, Türkiye'de bu sektörün en önemli temsilcisi olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Şener, "Altına girdiğimiz her taahhüdü zamanında yerine getirmekten gurur duyuyoruz. Yolcularımızın en yüksek standartlarda en güvenli şekilde ulaşımını 7/24 çalışarak sağlarken, ülke ekonomimize doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

"Havacılıktan aldığımızı yine havacılığa veriyoruz"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ise, TAV'ın  yap-işlet-devret konusunda İstanbul'da başlayan serüvenini dünyaya taşıdığını, bunun Türk havacılığı için bir başarı olduğunu söyledi.

Alınan kiranın Türk sivil havacılığına harcandığını belirten Birdal, şöyle konuştu:

"DHMİ'nin işlettiği 51 havalimanındaki yatırımlar buradan ve burası gibi yerlerden kazanılan paralarla yapılıyor. Yani havacılıktan aldığımızı yine havacılığa veriyoruz.

Kirasını aksatmadan vaktinde ödeyen TAV şirketimize ve Türk sivil havacılığının bugünlere gelmesi için yaptıkları çalışmalar dolayısıyla sayın bakanımız Elvan nezdinde tüm bakanlık mensuplarımıza ve havalimanlarında hizmet veren tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum."

Şener, temsili çekleri Elvan'a takdim etti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Bakan Elvan'a, her iki havalimanının işletme imtiyaz kiraları için ayrı ayrı temsili çek takdim etti.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ve bazı havacılık sektörü temsilcileri de etkinliğe katılırken, çek tesliminin ardından konuklar fotoğraf çektirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Dhmi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title