Haberler

Tav Cirosunu Yüzde 17 Artırdı

TAV Havalimanları yılın ilk yarısında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artırarak 508 milyon avroya yükseltti.

TAV Havalimanları yılın ilk yarısında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artırarak 508 milyon avroya yükseltti. TAV'ın 2015'in ilk yarısında konsolide net karı da yüzde 4 artışla 88 milyon avro olarak gerçekleşti.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye'nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, 2015 yılının ilk yarısında yolcu sayısını yüzde 8 artırırken cirosunu yüzde 17 yükseltmeyi başardı. İlk 6 ayda 508 milyon avro ciro açıklayan TAV, aynı dönemde net karını ise yüzde 4 artırarak 88 milyon avroya çıkarttı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "2015'in ilk yarısında toplam yolcu sayımız yüzde 8 artarken ciromuz avro bazında yüzde 17 büyüdü" dedi.

Açıklamalarda bulunan Sani Şener, "Hem havacılık gelirleri, hem de ticari gelirlerde artışlar sağladık. FAVÖK büyümesi avro bazında yüzde 21'le cironun üstünde gerçekleşti. Net kar ise ertelenmiş vergi gibi nakit dışı kalemlere rağmen yüzde 4 büyüdü. Yılın ikinci çeyreğinde toplam 306 milyon TL tutarında nakit temettü dağıttık. Temettü politikamıza uygun bir şekilde dağıtılan temettü, net karımızın yüzde 50'sine denk geldi ve temettü verimi yüzde 3,5 civarında oluştu. Akıllı ve sakin büyüme politikamız çerçevesinde büyüme ve temettüyü önümüzdeki dönemde de dengeli götüreceğiz" dedi.

Medine Havalimanı'na yaptıkları yatırımın ikinci çeyrekte tamamlandığını ifade eden Şener, "Deneme süresini müteakip ekselansları Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in teşrifleriyle yeni terminal binasını resmi olarak açtık. Resmi açılışın Ramazan ayına denk gelmesi bizim için hoş bir sürpriz oldu. İslam aleminin ikinci kutsal şehrinde bu projeyi üstenmekten gurur duyuyoruz. Umman'ın Salalah havalimanındaki gümrüksüz satış operasyonumuz da ikinci çeyrekte faaliyete başladı. TAV ekosisteminin dışında özellikle hizmet şirketlerimizle büyüme stratejimizin meyvelerini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Havalimanı işletmesinin her alanında entegre hizmet sunan bir şirket olarak bu endüstride dünya standartlarını oluşturan markaların arasında bulunuyoruz. Her zaman için kendimizi geliştirmeyi hedefliyoruz ve biriktirdiğimiz tecrübeyi eğitim markamız TAV Akademi çatısı altında tüm dünyaya satıyoruz. TAV Havalimanları ve markalarıyla bugün 13 ülkede 64 havalimanında varız. Bu vesileyle şirketimizi bugüne taşıyan tüm TAV çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title