Haberler

Tatvanlı Üç Sporcu Dünya Kupasında Türkiye'yi Temsil Edecek

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Muaythai sporcuları Mehmet Yalçın, Gökhan Kara ve Dilek Akar, Türkiye’yi temsilen Tayland’da düzenlenecek olan Muaythai Dünya Kupası Şampiyonası’na katılacaklar.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Muaythai sporcuları Mehmet Yalçın, Gökhan Kara ve Dilek Akar, Türkiye'yi temsilen Tayland'da düzenlenecek olan Muaythai Dünya Kupası Şampiyonası'na katılacaklar.

Muaythai Federasyonu tarafından 12 - 24 Ağustos tarihleri arasında Tayland'da düzenlenecek olan Dünya Kupası Şampiyonasına hazırlanan sporcular, antrenörleri Ömer Uğur gözetiminde Tatvan Kapalı Spor Salonu'nda çalışmalarına devam ediyorlar. Muaythai Dünya Kupası Şampiyonası'na Tatvan'dan ilk defa üç sporcu göndereceklerini belirten antrenör Ömer Uğur, sporculardan Mehmet Yalçın'ın 51 kiloda gençler kategorisinde, Gökhan Kara'nın 54 kiloda büyük erkekler A klas kategorisinde ve Dilek Akar'ın ise 54 kiloda büyük bayanlar kategorisinde şampiyonaya katılacağını söyledi. Sporcuların şampiyona hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Uğur, "Muaythai Dünya Kupası Şampiyonası'na ilçe olarak ilk defa üç sporcu birden gönderiyoruz. Şampiyonaya biri bayan üç sporcuyla katılmak gerçekten büyük bir başarı. Bunun yanında yine bu şampiyonaya ilk defa bir bayan sporcumuz katılacak. Şampiyonadaki hedefimiz üç sporcumuzun da şampiyon olmasıdır" dedi.

Sporcuların 7 - 11 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da 5 günlük kampa gireceklerini kaydeden Ömer Uğur, "Şampiyonada üç sporcumuz hem ülkemizi hem de ilimizi ve ilçemizi temsil edecekler. Ben bu vesile ile şampiyonaya katılacak olan sporcularımızdan Mehmet Yalçın'a sunduğu katkı ve desteklerinden ötürü Kaymakamımız Sayın Murat Erkan'a ve bayan sporcumuz Dilek Akar'ı yetiştiren Bitlis Eren Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Gülcan Tekin'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, Muaythai Dünya Kupası Şampiyonası'na katılacak olan sporculara başarı dileğinde bulundu. Tatvan'dan üç sporcunun aynı anda şampiyonaya katılacak olmasının son derece önemli bir başarı olduğuna vurgu yapan Kaymakam Murat Erkan, "Sporcularımızın şampiyonada gerek ülkemizi ve gerekse ilimiz ve ilçemizi temsil edecek olmaları son derece önemli. Sporcularımızın önceki başarılarına da bakıldığında birçok ülkeden sporcunun katılım göstereceği bu şampiyonada da iyi bir derece alacaklarından kuşkumuz yok, sporcularımıza güveniyoruz. İnşallah onlarda bizim bu güvenimizi boşa çıkarmayacaklardır. Bu vesile ile şampiyonaya katılacak olan sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yalçın Türkiye Bitlis Tatvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title