Haberler

Tatvanlı Kadınlar Kendi Derneklerinde Kurs Görüyor

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki kadınlar kendi derneklerinde dikiş nakış, bilgisayarlı muhasebe, okuma yazma, Kur’an-ı Kerim, gümüş takı tasarım, halı ve kilim dokuma kurslarından faydalanıyorlar.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki kadınlar kendi derneklerinde dikiş nakış, bilgisayarlı muhasebe, okuma yazma, Kur'an-ı Kerim, gümüş takı tasarım, halı ve kilim dokuma kurslarından faydalanıyorlar.

Yaklaşık 6 yıldır aktif olan ve 3 bin civarında üyesi bulunan Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ravdet Ercik, dernekte toplam 7 kurs açtıklarını ve 167 kursiyerin katılım gösterdiğini söyledi. SODES kapsamında proje yürüttüklerini belirten Ercik, "SODES'e kilim kursu, bilgisayarlı muhasebe ve gümüş takı tasarım kursları projesi verdik ve onaylandı. Şu an bu projelerimiz yürütülüyor ve kadınlar gelip bu kurslardan faydalanıyor. Kurslarımıza Tatvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Bitlis İş-Kur destek oldu. Kadınların kurs bitiminde sertifika sahibi olmaları için de okuma yazma kursu açtık. Bunun yanında yaz Kur'an-ı Kerim kursu ve dikiş nakış kursumuz da devam ediyor" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tatvan Bitlis Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

murat:

bu kadın eli öpülecek yüreği güzel insan. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title