Haberler

Tatvan'ın Tarihi İşletme Oteli Restore Edilecek

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 1947 yılında Vangölü Feribot İşletmesi tarafından yaptırılan ve birçok devlet büyüğünün misafir edildiği tarihi İşletme Oteli, yeniden restore edilerek konuk evi olarak hizmete açılacak.

Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesi tarafından yapılacak olan restorasyon ve çevre düzenlemesiyle tarihi yapı turizme kazandırılacak. İşletme Oteli'ni yerinde inceleyen Bitlis Valisi Orhan Öztürk, tarihi otelin yeniden hayat bulması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Dönemin üst düzey yöneticilerinin konuk olduğu ve dünya turizm listelerinde ismi bulunan tarihi Tatvan İşletme Oteli'nin kaderine terk edilmiş halini gören Vali Öztürk, "Tatvan Belediyesi ile birlikte girişimlerde bulunarak oteli tarihi dokuya uygun bir şekilde restore ederek Tatvan'a kazandırmayı planlıyoruz" dedi.

Tarihi otel hakkında gazetecileri bilgilendiren Tatvan Belediye Başkan Fettah Aksoy da, İşletme Oteli'nin 1947'de yapıldığını ve 15 yıldır bakımsızlıktan dolayı metruk halde olduğunu ve restore edilerek tekrardan ayağa kaldırmak istediklerini söyledi. Yaklaşık 67 yıl önce Vangölü İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan otelin devrinin 2006 yılında Tatvan Belediyesi'ne geçtiğini, fakat boş olduğu için bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldiğini, yıllar önce meydana gelen yangından dolayı ara kat ve çatısının tamamen yandığını, bu sebeple harabeye döndüğünü belirten Aksoy, "Bu otel 1947 yılında yapıldı. Birçok büyük şahıslar gelip burada konaklama yapmıştır. Ardından özel işletime verildi ve daha sonra belediyeye devredildi. O dönemlerde boş olduğu için bakımsızlıktan bu hale geldi. Tarihi otel ilçemizin bir simgesiydi. Vali bey ile birlikte oteli yerinde inceledik. Tekrardan restore ederek değerlendirmeyi düşünüyoruz. Ahşap kısımlar ile çatısı tamamen yanmış ve taş duvarlarda biraz hasar var. Biz de, duvarın sıvasını dökerek, taş yapıyı ortaya çıkartıp, otantik bir şekilde, tarihi misyona uygun bir restorasyon çalışması yapacağız. Vali bey de bu duruma olumlu bakıyor ve bu konuda bize destek vereceğini söyledi. Niyetimiz orayı ayağa kaldırıp halka açık konuk evi yapmaktır. Ayrıca çevre düzeni ile bahçe duvarları da yapılacak" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Valiliği Fettah Aksoy Orhan Öztürk Tatvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title