Haberler

Tatvan'daki Aday Öğretmenlere Seminer Verildi

Tatvan ilçesindeki aday öğretmenlere, Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik (FeTeMM) eğitimi semineri verildi.

Tatvan ilçesindeki aday öğretmenlere, Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik (FeTeMM) eğitimi semineri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen ve koordinatörlüğünü Sosyal Bilimler Öğretmeni Mihraç Kulu'nun yaptığı eğitim seminerine, 105 aday öğretmen katıldı.

Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, FeTeMM uygulaması hakkında Gaziantep ve Kayseri'de, Fatih Projesi kapsamında ise Hacettepe Üniversitesinde eğitim verdiğini belirtti.

Aday öğretmenlere seminer vermek için Tatvan'a geldiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"İngilizce'de Science, Technology, Engineering ve Mathematics kelimelerinin kısaltmasından oluşan STEM'in, Türkçe'de fen, teknoloji, mühendislik ve matematik olarak biliniyor. Bu kapsamda sorgulayan, araştıran, bilimle iç içe olan ve üreten öğrencilerin yetiştirilmesi hedefleniyor." dedi.

STEM eğitimi konusun Türkiye'de ilk doktora tez çalışması sahibi olduğunu kaydeden Yıldırım, bunun yanında devlet üniversiteleri arasında ilk STEM laboratuvarı ve derslerinin MŞÜ'de kendisinin aracılığıyla verildiğini vurguladı.

Ülkede çok sayıda STEM eğitimleri semineri verdiğini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine burada 105 aday öğretmenimize STEM eğitimi semineri verdim. STEM eğitimi disiplinlerin aynı anda entegre bir şekilde verildiği, günlük yaşamla disiplinlerin ilişkilendirildiği ve 21. yüzyıl yaşam becerileriyle desteklendiği eğitim yaklaşımıdır. STEM uygulamasıyla sorgulayan, araştıran, bilimle iç içe olan ve üreten öğrencilerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Buradaki seminer çok olumlu geçti. Öğretmenlerin katılım ve ilgileri çok güzeldi. Çünkü yeni bir alan ve öğretmenler için ileride önemli ve faydalı olacak. STEM'in müfredata eklenmesiyle öğretmenlere yönelik çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu seminerlerin amacı 21. yüzyıl eğitim anlayışı olan STEM konusunda öğretmenlerin bilinçlenmeleri ve derslerinde bu eğitimi uygulamalarını sağlamaktır. MŞÜ olarak buna önem vermekteyiz."

Seminere Tatvan Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan ile ilçedeki aday öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Yıldırım Tatvan Kulu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title