Haberler

Tatvan'da Öğrencilere Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Bitlis Tatvan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Tatvan Kaymakamlığı Koruyucu Yetim Destek Merkezi (VEFA-YET) dezavantajlı 60 öğrenciye diş sağlığı taraması yapıldı.

Bitlis Tatvan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Tatvan Kaymakamlığı Koruyucu Yetim Destek Merkezi (VEFA-YET) dezavantajlı 60 öğrenciye diş sağlığı taraması yapıldı.

Bir yandan VEFA-YET'e bağlı öğrencilerin diş sağlığı taramasını yapan Tatvan Toplum Sağlığı Merkezine bağlı diş hekimleri ve hemşireler, öğrencilere düzenledikleri seminerle de ağız ve diş sağlığının önemi anlattı. Öğrencilere seminer sonunda diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Yapılan diş sağlığı taraması kapsamında 60 öğrencinin sağlık taramasının yapıldığını belirten Tatvan Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Diş Hekimi Serkan Duran, aynı zamanda bu öğrencilerin diş sağlığı konusunda bilgilendirildiğini belirtti.

Verilen seminerde öğrencilere çoğunlukla diş fırçalama ve sağlıklı dişlere kavuşmanın yolları hakkında bilgiler verdiklerini ifade eden Diş Hekimi Duran, "Ağız ve diş sağlığını korumak ve diş çürüklerinin önüne geçebilmek için dişlerin düzenli olarak fırçalanması gerekir. Çürük olma ihtimali olan dişe gerekli müdahale yapılmaması durumunda önce soğuk, sıcak yiyecek ve içeceklerde hassasiyet, devamında da dişte sürekli ağrı oluşabilmektedir. Dişler üzerinde oluşan beyazlıklar veya kahverengi ya da siyah lekeler görüldüğünde diş çürüğü başlamış demektir. Bu durumda vakit geçirmeden diş hekimine muayene olmak gerekir. Eğitim sonrası öğrencilerin, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilerek tarama sonucunda bazı öğrencilerin tedaviye ihtiyaçlarının olması nedeniyle gerekli yönlendirmelerin yapılmasını sağladık" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Tatvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title