Haberler

Tatvan'da Minikler Çöp Toplayıp, Çevre Temizliğine Dikkat Çekti

Tatvan'da minikler çöp toplayıp, çevre temizliğine dikkat çekti

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde bulunan İstasyon İlkokulu öğrencileri, 'Temizliğe Alışalım, Çevremizle Barışalım' kampanyası çerçevesinde cadde ve sokaklarda çöp toplayıp, duyarlılık oluşturulması için broşür dağıttı.

Etkinlik kapsamında İstasyon İlkokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzeninde bir araya gelerek iyi ayrı gruba ayrıldı. Ardından da cadde boyunca hem çöp toplandı, hem de çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla broşür dağıttı. Tatvan Yaşam AVM önünde ise yapılan etkinlikle ilgili öğrenciler basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına konuşma yapan 4'üncü sınıf öğrencisi Rumeysa Yağmur Hayran, çevre ve temizliğin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Tatvan ne yazık ki, tüm temizlik çabalarına rağmen kirli bir görünüme sahip. Şunu bilmeliyiz ki, temizlik sadece belediyelerin işi değildir. Temizlik herkesin işidir. ve asıl temizlik kirletmemektir. Her yerde çöp atıkları var. Caddede, sokakta, sahilde, parkta. ve ne yazık ki her yere tükürüyoruz. İnsanların yürüdüğü yollara, kaldırımlara, cami ve dükkan önlerine. Birilerinin bu duruma 'dur' demesi gerekiyordu. İşte bizler, İstasyon İlkokulu olarak bu kampanya ile güzel Tatvan'ımızda göze çarpan, insanların yüzlerini ekşittikleri, görmeyi istemedikleri bazı görüntü ve durumlara dikkat çekmeyi, istenmeyen ama, normalleşmiş bu olumsuz davranış ve durumların aslında bizim gerçeklerimiz olmaması gerektiğini ortaya koymayı amaçladık."

Yapılan çevre temizliği ile basın açıklamasının ardından öğrencilerle öğretmenler, üzerinde çevre ve temizlik ile ilgili temennilerin yazılı bulunduğu balonlar uçurup, okul bahçelerine fidan dikerken, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ise çocuklara tatlı ikramında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tatvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title