Haberler

Tatvan'da "Hayır Çarşısı" Kermesi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde cami hizmetleri ve talebeler yararına “Hayır Çarşısı” adı altında kermes açıldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde cami hizmetleri ve talebeler yararına "Hayır Çarşısı" adı altında kermes açıldı.

İlçenin Kültür Mahallesi'nde kurulan kermesin 10 gün devam edeceğini belirten Saadet Camii imamı Mesut Dağdağan, Saadet Camii organizasyonuyla geleneksek kermes haline getirdikleri "Hayır Çarşısı" kermesinin 7'incisini düzenlediklerini söyledi. Dağdağan, "Düzenlediğimiz program kapsamında, yıllardır cami bünyesindeki hizmet alanlarında hafızlık yapan kız talebelerimizden 16'sı için bugün icazet merasimi yapılacak ve taçlarını giyecekler. Aynı zamanda Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirilecek. Ardından sohbet programları olacak ve kermesin açılışı yapılacak" dedi.

Kermeste elde edilecek olan gelirin talebe ve cami hizmetlerinde kullanılacağını ifade eden Dağdağan, "Hayır yapanların, alanların, yiyip içenlerin ve herkesin kazandığı kermesin adını değiştirerek 'hayır çarşısı' olarak ifade ettik. Şu an coşkulu bir havadayız. İki bine yakın hanım kardeşimiz, icazet merasimi için hafız kızlarımızın programına katılmışlar. Dışarıdakiler de kermesimizde alışverişler yapmakla meşgul oluyorlar. Geleneksel hale getirdiğimiz bu kermesimizin 7'ncisini düzenlediğimizi ifade ederken, Saadet Camii bünyesinde 70'den fazla yatılı talebemiz var. 600'e yakın da gündüzcü talebemiz var. Bunların hizmetleri için de ciddi anlamda giderlerimiz oluyor. Bu kermes faaliyetlerimizde azda olsa bir katkı sunuyor. Aynı zamanda halk birbiriyle kaynaşıyor, hayır yapmış olmanın huzurunu yaşıyor, bir araya gelerek birbirlerinin dertleriyle dertleşiyorlar" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Tatvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title