Haberler

Tatvan'da 400 Kişiye İstihdam İmkanı Sağlandı

Tatvan ilçesinde, 400 kişinin istihdam edileceği yeni bir tekstil atölyesi açıldı.

Tatvan ilçesinde, 400 kişinin istihdam edileceği yeni bir tekstil atölyesi açıldı.

Saray Mahallesindeki tekstil atölyesinin açılışı, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun da katıldığı törenle yapıldı.

Ustaoğlu, törende yaptığı kounuşmada, istihdama katkı sunacak olan tekstil atölyesinin hayırlı olmasını diledi.

Yapılan yatırımın gurur ve heyecan verici olduğunu ifade eden Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle 2017 yılında milli istihdam seferberliğini ve çağrısını başlattığı bu dönem içerisinde buraya yapılan hizmet ve yatırımlar çok daha anlamlı oluyor. Bu anlamda bizler de her zaman yatırımcılarımızın yanında olacağız."

Ustaoğlu, 180 kişiyle üretime başlayan atölyenin, ilk aşamada aileleriyle birlikte yaklaşık bin kişiye katkı sunmuş olacağını belirtti.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan da ilçede yaklaşık 14 firmada 3 bine yakın vatandaşın tekstil firmalarında çalıştığını dile getirerek, "İnşallah bunların devamı da gelecek. Burada şu anda 180 kişi çalışıyor ama inşallah bu sayı kısa sürede 400 kişiye ulaşacaktır." diye konuştu.

Atölye yetkilisi Mehmet Şimşek de bölgedeki yatırımlarına geçen yıl Hizan ilçesinde, 150 kişinin istihdam edildiği bir fabrikayla başladıklarını belirterek, Tatvan'daki yeni yatırımın bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Törene, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Halis Başaran, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Ural, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, Bitlis Genç İşadamları Derneği Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin, BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Nezir Gencer, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Tatvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title