Haberler

Tatlıses: Yemediğim Şeyi Kimseye Yedirmem

Güncelleme:

Tatlıses Çiğ Köfte'nin üçüncü yılı gecesinde kamera karşısına geçen ünlü sanatçı, "Ben yemediğim bir gıdayı kimseye yedirmem." dedi.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Tatlıses Çiğ Köfte'nin üçüncü yılı gecesinde kameralar karşısına geçen ve 'çiğ köfte ile lahmacun dışında soru sormayın' uyarısı yapan ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, "Ben yemediğim bir gıdayı kimseye yedirmem" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın denetimlerini sıklaştırmasını ve ürünlerinde insan sağlığına aykırı kalıntı bulunanların teşhir edilmesini isteyen Tatlıses, "Sağlık Bakanlığı önce gelsin bizi kontrol etsin. Lütfen kötü mal üretenler kapatılsın" diye konuştu.

"ÇİĞ KÖFTE BİZDEN SORULUR"

Tatlıses Çiğ Köfte'nin üçüncü yılı bayiler, idari kadro ve Yönetim Kurulu Başkanı ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses'in katıldığı gece ile Kuşadası'nda kutlandı. Sanatçı kimliğiyle değil, iş adamı kimliği ile basın mensuplarının karşısına çıkan Tatlıses, "Çiğ Köfte bizden sorulur" dedi. Çiğ Köfteyi kendisinin icat ettiğini, Türkiye'ye sevdirdiğini iddia eden Tatlıses, "Bize neden etli değil diyorlar. 1979'dan bu yana çiğ köfte yoğururum. Bir anlamda çiğ köfteyi ben icat ettim. Et bakteri üretir. Eğer etli üretirseniz hemen tüketilmesi lazım. Oysa etsiz üretildiğinde 3-5 gün dayanıyor. Ben icat ettim, ama en son yarışa ben katıldım. Ama en baştayım" dedi.

"ÖNCE BEN YİYECEĞİM SONRA İNSANLARA YEDİRECEĞİM"

İzmir'de 2004 yılında bir çiğ köfteci dükkanından alınan ürünlerle yüzlerce kişinin zehirlendiğini hatırlatan Tatlıses, "2004'te Ege'de bir çok insan zehirlendi. Ve hala o firmanın çiğ köfteleri satılıyor, insanlar yiyor. Benim aldığım biberin kilosu 13-15 lira iken, onlar 3 liraya biber alıyor. Bulgur aynı şekilde. Ondan sonra çıkıp 5 liraya satıyor. Ben 10 liraya sattığım halde para kazanamıyorum, sen nasıl 5 liraya kazanıyorsun. Ben 6.5 liraya mal ediyorum. Demek ki sende ne insaf var ne vicdan var. İnsan sağlığını düşünmeyen insan vicdansızdır, merhametsizdir. Önce ben yiyeceğim sonra size yedireceğim. Yemediğim hiçbir şeyi kimseye yedirmem. Çünkü önce çocuklarım yiyor, torunlarım, dostlarım yiyor. Az kazanın öz kazanın. Sürümden kazanın" dedi.

"ÇİĞ KÖFTE SUYLA YOĞRULMAZ"

Urfa'da çiğ köftenin suyla yoğrulmadığını söyleyen ünlü Tatlıses şunları söyledi:

"Urfa'da suyla yoğrulan çiğ köfteyi kimse yemez. Ancak rakiplerimiz, rakiplerimiz demeyeyim de ağzımız öyle alışmış, diğer arkadaşlar yüzde 65'i su kullanıyor. Allah'tan korkun. Biz susuz yapıyoruz. Çok ayıptır bu. İnsanları 'Hırpo' bulmuşlar yutturuyorlar yutturdukları kadar. Adı çiğ köfte tamam. Ama bunun malzemesi ne, menşei ne, nasıl yapılır kimse bilmiyor. Şu an piyasalarda olan önemli bir firmanın müdürü geldi bize. Bulguru suda kaynatıp yere seriyorlar sonra toplayıp makinede çekip gönderiyorlarmış. Bulyon koyuyorlarmış. Tüm bayilerimizi kamera sistemiyle takip ediyoruz."

"SAĞLIK BAKANLIĞI DENETLESİN"

Sağlık Bakanlığının denetimlerini sıklaştırmasını ve ürünlerinde insan sağlığına aykırı kalıntı bulunanların teşhir edilmesini isteyen Tatlıses, "Sağlık bakanlığı önce gelsin bizi kontrol etsin. Lütfen kötü mal üretenler kapatılsın. Bende üretiyorsam beni de kapatsınlar. Bunu dert etmem. Allah rızası için sağlık çok önemli. Sağlık olmadıktan sonra neye yarar. Kaliteden ödün vermem. Sahneye çıktığımda sırtımdan ter ininceye kadar emek veriyordum. Aşağı indiğimde nasıl buldunuz derdim. Biri bu nasıl program dese yıkılırdım" dedi.

"ÇİĞ KÖFTE DAMAĞA YAPIŞMAMALI"

İbrahim Tatlıses iyi çiğ köfteyi ise şöyle tarif etti:

"Çiğ köfte damağa yapışmamalı. Ağızda bir tat bırakacak. Doğal nar ekşisi, doğal isot, zeytinyağı, ceviz var bizim ürünlerimizde. Müslüman mahallesinde nasıl salyangoz satılmazsa, Urfa'da herkes evinde yapıyor. Kim gider çiğ köfteciye. Ama rakiplerimiz gidip pınarın başına şube açmış. Bizim en çok satış yaptığımız yerler İstanbul'dan sonra Ankara, İzmir, Konya. Sağlık Bakanlığı'ndan 'Helal Sertifikalı' olduğumuz için, aynı sertifikanın olmadığı ürünleri alıp kullanmıyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

İbrahim Tatlıses Sağlık Bakanlığı Kuşadası Aydın Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (24)

PİJ ADAMsevmek@hotmail.com:

Senin yediğini kim yer be eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

48
22
yanıtYanıtla
denizdenizci2009@hotmail.com:

bi doy artık imam pamuğu tıkıcak hala nelerin peşindesin

52
11
yanıtYanıtla
emincanemincan2009@live.de:

senin elinden cig köfte yiyende akil yok derim ama simdi tek elle yuguramassinda daha betwer olmaya calisma sus otur yerinde ve sus

19
30
yanıtYanıtla
ömür boyu çekememfikret_601121@hotmail.com:

bende durduk yere mermi yemem

24
18
yanıtYanıtla
)))ndr_hh@live.de:

Arkadaslar, reklamlari izledik simdi sessizce dagilabiliriz... :)))

36
4
yanıtYanıtla
orhan58korsan_2025@hotmail.com:

hepiniz başbakanı yedirmiyo sandınız dimi :D

23
7
yanıtYanıtla
ÖFFFndr_hh@live.de:

Amma geyik yaptin sivasli cocuk ya, kimse gülmüyor atik bu banallige...

yanıt0
yanıt0
ali beywww.kenan@hotmail.fr:

kurban ol basbakana sen kesin bbplisin urgupun yalakasi

yanıt0
yanıt0
ÇİĞKÖFTEsiyaset_bilim82@hotmail.com:

CANIM ÇİĞKÖFTE İSTEDİ WALLA:)

19
8
yanıtYanıtla
ne alakarazimazi@hotmail.com:

bu haber ne alaka şimdi?..

22
4
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title