Haberler

"Tatlıses" İddianamesinde Müebbet Hapis İstendi

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Abdullah U'nun 55 ile 97 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Abdullah U'nun

"devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "tehdit" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından da 55 ile 97 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan ve İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 58 sayfalık iddianamede, İbrahim Tatlıses ile olay tarihindeki asistanı Buket Çakıcı "müşteki-mağdur", şoförü Hakan Çalışkan "mağdur", Abdullah U'nun tehdit ettiği öne sürülen Ahmet Taşcı da "müşteki" sıfatıyla yer aldı.

Abdullah U., Ersin A., Yunus A., Murat A., Cengiz G., Nazife E., Nihat Ş., Ruşen M., Abdulvahap İ., Bülent A., Emin B., Coşkun Y'nin "şüpheli" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, U'nun "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, U'nun ayrıca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek", "olası kasıtla kasten öldürmeye teşebbüs etmek", "tehdit" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 55 ile 97 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

Saldırının terör örgütü PKK'nın talimatıyla gerçekleştirildiği yönünde tespitlerin yer aldığı belirtilen iddianamede, şüphelilerden Nihat Ş., Çoşkun Y., Emin B., Abdulvahap İ. ve Bülent A. dışındaki 7 kişi hakkında, "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak" suçunu düzenleyen 302. madde uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörüldüğü, 5'i hakkında da "terör örgütüne üye olmak" suçundan ceza istendiği öğrenildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi inceleyerek, kabulü ya da savcılığa iadesi yönünde bir karar verecek. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title