Haberler

Tatlıcılar Antep fıstığı yerine cevize yöneliyor ADANA

Tatlıcılar Antep fıstığı yerine cevize yöneliyor ADANA

Tatlıcılar Antep fıstığı yerine cevize yöneliyor - ADANA

Tatlıcılar Antep fıstığı yerine cevize yöneliyor

- Antep fıstığı fiyatlarının son dönemde artması nedeniyle zorda kalan üreticiler, tatlılarında cevize ağırlık vermeye başladı - Tatlıcılar fıstık yerine cevizin tercih edilmeye başlanmasıyla fiyatların da düşebileceği beklentisinde

ADANA (AA) - ANIL BAĞRIK - Son dönemde Antep fıstığında yaşanan fiyat artışı nedeniyle zor durumda kalan tatlı üreticileri, cevize ağırlık vermeye başladı.

Adana Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Metin Taylancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fıstık tüccarlarının stok yapması nedeniyle Antep fıstığının fiyatlarında son günlerde anormal sayılabilecek seviyede artış yaşandığını belirterek, 3-4 ay öncesinde kilosu 33-34 liraya alınan Antep fıstığının 70 liraya kadar çıktığını söyledi.

Taylancı, Antep fıstığının sektörde yaş pastadan baklavaya kadar çok çeşitli alanlarda kullanıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Bu durum karşısında 'Neden cevize yönelmiyoruz?' sorusunu sormaya başladık. Ceviz, Türkiye'nin birçok ilinde de üretiliyor ve rekoltesi daha fazla. Sağlık açısından da faydalı. Fiyat olarak da neredeyse yarı yarıya fark ediyor. Cevizli baklavaya halkımızın yönelmesini teşvik ediyoruz. İnsanlar ortalama 30 liraya fıstıklı baklava alacağına 12-16 liraya cevizli baklava alsınlar. Şu an Antep fıstıklı baklavanın kilo fiyatı 24 ile 40 lira arasında değişebiliyor. Arada büyük bir uçurum var.''

İmalatta maliyetinden dolayı cevizli baklavaya yöneldiklerini bildiren Taylancı, bu yönelimin fıstık fiyatının da kendiliğinden düşmesine etki edeceğini söyledi.

Cevize yönelmenin bu ürünün fiyatını da yukarı doğru etkileyebileceğinin altını çizen Taylancı, buna rağmen cevizin fiyat olarak kendilerine ve tüketicilere avantaj sağlamayı sürdürdüğünü ifade etti.

-Tatlının yapılması

-Adana Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı'nın konuşması

-Tatlıcıdan genel ve detay görüntüler

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Cevizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title