Haberler

Ünlü Tatlıcıda 'Numaratörlü' Satış Dönemi Başladı

Güncelleme:

Gaziantep'te bir tatlıcı, yoğun müşteri trafiği ve sıra tartışmaları gibi sorunlara bankalarda uygulanan numaratör sistemini dükkanında faaliyete geçirerek çözüm buldu.

Gaziantep'te tatlıcı Garip Çoban, fabrika işçiliğinden ayrıldıktan sonra küçük bir dükkan açarak halka tatlı satmaya başladı.Kentte tanınır hale geldikten sonra müşterilerinin de artmaya başladığını ifade eden Çoban, müşteri yoğunluğu dolayısıyla iş yerinde sık sık tartışmalar çıktığını belirtti. Müşterilerin bazen birbirlerine bazen de kendisine tepki gösterdiğini anlatan Çoban, bunun üzerine daha büyük bir dükkana taşınma kararı aldığını kaydetti.

"SATIŞLARIMIZI BANKADAKİ GİBİ FİŞLE YAPIYORUZ"

Çoban, "Müşteriler bize de sıraya göre satış yapmadık diye tepki gösteriyordu ve tartışmalar oluyordu. Bunun üzerine daha büyük bir dükkan tuttum. Satışlarımızı banka sırasındaki gibi fişle yapıyoruz. Müşterimiz fişini alır, ekranda numarası yanar ve tatlısını alır" dedi.

"GAZİANTEP'TE TANINIR HALE GELDİK"

Bu uygulamadan müşterilerinin de memnun kaldığını söyleyen Çoban, "Herkes hakkına razı oluyor ve tartışma ve kavgalar yaşanmıyor. Hem biz memnunuz hem de müşterilerimiz. Bu uygulamayı başlattıktan sonra daha düzenli bir şekilde satışlarımızı yapmaya başladık. Günlük ortalama 250 büyük halka tatlı satışı yapıyoruz. Bu uygulamayla Gaziantep'te tanınır hale geldik" diye konuştu.

Numaratör uygulamasını 1,5 yıl önce başlattığını belirten Çoban, "Tatlımızın tadına bakan vazgeçemiyor ve başka yerden de almıyor. Dükkanımızda 5 kişi çalışıyor. Gündüz saat 2'de çalışmaya başlıyoruz, gece saat 1'e kadar açığız. Saat 5'ten gece 12'ye kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

MÜŞTERİLER DE SİSTEMDEN OLDUKÇA MEMNUN

Müşterilerden Ahmet Kaya, evinin tatlıcı dükkanına uzak olmasına rağmen sürekli halka tatlısı almak için buraya geldiğini söyledi.Daha önce yoğunluk nedeniyle sık sık sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Kaya, numaratörle tatlı alma uygulaması sayesinde tatlı sırasında haksızlığın ve tartışmanın yaşanmadığını belirtti.

Ahmet Şimşek de numaratör sisteminin kendileri açısından çok yararlı olduğunu söyleyerek "Aldığımız sıra numarası sayesinde kimsenin hakkını almıyoruz. Eskiden sıra yüzünden tartışmalar oluyordu ve sırada beklerken başka birisi benden sonra gelip önüme geçerek tatlı alıyordu. Şimdi ise sıramız geldiğinde tatlımızı rahatça alabiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Şimşek Ahmet Kaya Gaziantep Yerel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

DUDULLULU_DUL_DUDU_31:

antepliler akıllıdırya ama orayıda sonradan göç eden eşkiyalar bozdu anlarsınızya

29
19
yanıtYanıtla
Türkoğlu türk:

Fellahlar mi?

yanıt1
yanıt3
buli:

beyin bedava. ! ulan insan utanır ya. ! sanki kanser ilacı, sanki şifa merkezi, yahu ülke tımarhane olmuş. !

5
15
yanıtYanıtla
ahm:

insanlar beklerken birbirinin önüne geçmeye kavga etmiyor da bunu önlemeye çalışan esnaf mı utanacak ? adamları tebrik ettim, sizde böyle düşünüyorsanız doğru yapmışlar. . . :) çözmüşler

yanıt8
yanıt0
MİLLİYETÇİ ULUSALCI MÜSLÜMAN KÜRT:

BU ÜLKEDE Kİ KEBAPLARDAN TUTUNDA TATLILARIN YÜZDE 90 NI KÜRT MUTFAĞININDIR. . YİYİN AFİYET OLSUN AMA İNKAR ETMEYİN KÜRDÜN MUTFAĞINI. . . .

9
10
yanıtYanıtla
didar:

kürdün ne mutfağı olacak . Sallamışsın. Koyuyorsunuz kokmuş yağı kokmuş eti. Nasıl yiyorsunuz onları. Ne mide var sizde. ıyyyy.

yanıt5
yanıt0
MİLLİYETÇİ ULUSALCI MÜSLÜMAN KÜRT:

KÜRT BAKLAVASI GERİSİ YALAN. . . .

5
12
yanıtYanıtla
KURTLAR VADISINI IZLEYEN INSANLAR NORMAL:

AYAKKABI NUMARALARININ IQ NUMARASINDAN DAHA YÜKSEK OLDUGU TÜRKIYEDE NORMAL

4
10
yanıtYanıtla
SU ARITMA:

Koçak ın tatlıları en kralı

7
6
yanıtYanıtla
maalesef:

Avrupada bu sistem vardi zaten ama aslindada gerek yok ama Turkiyede ŞART

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title