Haberler

Tatile İki Günlük Seçim Arası

Edremit Körfezi'ndeki yerleşim birimlerindeki otel ve pansiyonlarda Ramazan Bayramı tatilinden itibaren yüzde 100 olan doluluk oranlarının seçim dolayısıyla hafta sonunda yarı yarıya gerilemesi öngörülüyor Yaz tatili öncesinde seçimi düşünerek kaydını yazlığa aldıranlar, oylarını körfezdeki yerleşim birimlerinde kurulacak sandıklarda kullanacak İDO, 8 9 Ağustos'ta Bandırma Yenikapı arasında karşılıklı 12 seferle hizmet verecek.

ZAFER AKPINAR - İç turizmde yıllardır ön sıralarda gelen Edremit Körfezi'ndeki otel ve pansiyonlarda yerli turist sayısının, cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle 9-10 Ağustos'ta yarı yarıya azalması bekleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, genellikle yerli turistlere hizmet sunan ve ramazan ayını oldukça sakin geçirdikten sonra bayram tatilinde otel ve pansiyonlarında doluluğu yüzde 100'e ulaşan körfezdeki yerleşim birimlerinde adeta tatile iki günlük seçim molası veriliyor.

Otel, pansiyon ya da günlük kiralanan evlerde kalan tatilcilerin bir bölümü, 8-9 Ağustos'ta ikametlerinin bulunduğu illere giderek 10 Ağustos'ta oylarını kullanacak. Kimisi geri dönecek, bazıları ise yerini, tatilini seçim sonrasına planlayanlara bırakacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bazı tatilcilerin oy kullanmak için İstanbul'a gideceği öngörülerek 8-9 Ağustos'ta Bandırma-Yenikapı arasında karşılıklı 12 seferle hizmet verecek.

Edremit Belediyesine bağlı kuruluşlardan Ed-Bel Ticaret Limitet Şirketinin Genel Müdürü İbrahim Yakın, Akçay, Altınoluk gibi turizm bölgelerinde bulunan otel ve pansiyonlarda müşteri sayısının hafta sonunda yüzde 25'in üzerinde azalacağını beklediklerini söyledi.

Tatilcilerin önemli bölümünün memleketlerine gideceğinin öngörüldüğünü belirten Yakın, "Daha fazla bekliyorduk ancak bölgemizde ama az oldu. 11 Ağustos'ta doluluk oranları tekrar yüzde 100'e ulaşıyor. 'Oyumu kullanıp tatile çıkayım' diye düşünenler de var" ifadesini kullandı.

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Hatice Arga ise otel, pansiyon ve kiralık evlerdeki doluluk oranlarında seçim dolayısıyla hafta sonunda yüzde 50'nin üzerinde bir azalma yaşanacağını vurguladı.

Yerli turistlerin, oylarını kullanmak amacıyla körfezden kısa süreliğine ayrılacağını anlatan Arga, şöyle konuştu:

"İstanbul, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlerden gelenler, oy kullanmaya gidecek. Birçok yazlıkçı ise seçimi düşünerek yaz öncesinde kaydını Ayvalık'taki ikametlerine aldırdı. Yani oylarını burada kullanacaklar. Birçok yazlıkçı ise ya tatilini bitirdi ya da diğerleri gibi seçim molası verdi. Kısa süreli aradan sonra 11 Ağustos itibarıyla otel ve pansiyonlar tekrar dolacak. Okullar açılıncaya kadar da bu yoğunluk sürer. Belki seçimin 24 Ağustos'a kalması durumunda yine küçük bir ara verilebilir." - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Edremit Körfezi Ramazan Bayramı Bandırma Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title