Haberler

Tatile Gidenlerin Ancak Üçte Biri İstanbul'a Geri Döndü

Her bayram olduğu gibi geçen Ramazan Bayramı arefesi ile bayramın son gününde karayolları ile feribot işletmelerinde büyük yoğunluk oldu.

Her bayram olduğu gibi geçen Ramazan Bayramı arefesi ile bayramın son gününde karayolları ile feribot işletmelerinde büyük yoğunluk oldu. Ancak yapılan tespitlerde, bayram tatili nedeniyle Anadolu yönüne gidenler ile, tatil sonunda dönen araç sayısında büyük fark olduğu dikkati çekti. İstanbul'dan çıkış yapan araçların üçte ikisinin tatil bölgelerinden dönmediği, vatandaşların tatillerine devam ettiği anlaşıldı.

TEM'DEN 1 MİLYON 63 BİN ARAÇ GEÇTİ

Karayolları yetkililerinden alınan rakamlara göre, Çamlıca Gişeleri'nden Anadolu istikametine doğru toplam 16 Temmuz'dan 19 Temmuz'a kadar 1 milyon 63 bin araç çıkış yaptı. Bu sayıya, büyük bir yoğunluk yaşanan 15 Temmuz çarşamba günü ise dahil edilmedi. D-100 Karayolu'ndan da Anadolu'nun çeşitli bölgelerine gidenlerle birlikte İstanbul'dan çıkan araç sayısının 1 milyon 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Bu çıkışa karşılık, Çamlıca gişelerinden 18 Temmuz Cumartesi günü 91 bin, bayramın son günü olan 19 Temmuz'da ise 108 bin araç giriş yaptı. D-100 karayolunu kullanan sürücüler de olmasına rağmen dönüş trafiğinde asıl yoğunluk TEM'de yaşandı.

FERİBOTLARDA DA DURUM AYNI

Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında sefer yapan İDO'nun 19 feribotu ile Çarşamba gününden itibaren ilk 30 saatte 35 bin araç Yalova istikametine geçti. İDO'dan alınan rakamlara göre, 15, 16 ve 17 Temmuz'da İstanbul istikametinden gelen 48 bin 230 araç Eskihisar'dan Topçular'a geçiş yaptı. Diğer günlerle birlikte bu hattan geçen araç sayısı 60 bini buldu.

Buna karşılık, yine İDO'nun rakamlarına göre geri dönüş trafiğinde bayramın ikinci günü olan 18 Temmuz Cumartesi günü 11 bin 237, son günü olan Pazar günü ise 18 bin 635 araç yine feribotları kullanarak dönüş yaptı. Dönüş yapan tatilcilerin araç sayısının diğer günlerle birlikte 35 bin civarında olduğu sanılıyor.

Bayram arifesinde İstanbul'dan çıkış yapanların neredeyse üçte ikisinin tatil bölgelerinde kaldığı ve bayram tatillerini uzattığı anlaşılıyor. Bunda, aşırı sıcaklarla birlikte bayram tatilinin okulların tatil olduğu, sınavların olmadığı bir döneme rastlanmasının da etken olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı İstanbul Çamlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title