Haberler

Tatilden Dönmek İçin Son Günü Beklemeyin"

Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, Ramazan Bayramı dolayısıyla yollardaki yoğunluğa yakalanmamak için sürücülerin erken yola çıkması gerektiğini söyledi.

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla tatilcilerin TEM Otoyolu'nun Ankara yönünde, Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda aşırı araç yoğunluğu oluşturduğunu hatırlatarak, dönüş trafiğinde de İstanbul yönünde yoğunluk beklediklerini dile getirdi.

Tatilcileri erken yola çıkmaları konusunda uyaran Sönmez, "Bayram tatilinden dönmek için son günü beklemeyin. Birkaç gün erken yola çıkarak rahat bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Dönüş için son günü bekleyenler nedeniyle aşırı derecede bayram trafiği olmakta. Birkaç saatte gidebileceğiniz yere daha fazla süren bir zaman içerisinde yorucu bir şekilde ulaşmak zorunda kalacaksınız. Bunun için tatilin son gününü beklemeden yola çıkılması gerek." diye konuştu.

Ek tedbirler alında

Bayram tatilinden dönen sürücüler için de ek tedbirlerin alındığını ifade eden Sönmez, ekip sayısının arttırıldığını, aynı zamanda aşırı hız yaparak hem kendisinin hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye sokacak olan sürücülerin hız yapmalarını önlemek için TEM Otoyolu'nda radar uygulaması yapılacağını belirtti.

Sönmez, bayram tatilinden dönecek olan sürücülerin araçlarının bakımlarını ve gerekli planlamayı yaptıktan sonra yola çıkmaları gerektiğini söyledi.

Yorgun araç kullanılmaması gerektiğine de işaret eden Sönmez, uykusuz yola çıkılmamasını, uzak yerlerden gelen sürücülerin mutlaka birden fazla sürücüyle araç kullanmasını, yorgunluk anında sık sık mola verilmesini tavsiye etti.

Sönmez, araçların taşıma kapasitesinden fazla yük taşımanın tehlikesine değinerek, yine fazla yolcu taşımanın da tehlikeli ve yasak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Murat Sönmez Bolu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title