Haberler

Tatilciye Ramazan Fırsatı

Güncelleme:

Ramazan ayının tatil sezonuna rastlaması nedeniyle Ege'deki birçok tesis yarı fiyatına varan indirimler yaptı.

TOLGA ALBAY - Ramazan ayının geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da turizm sezonuna rastlaması nedeniyle ülke genelinde birçok tesis bu dönemde yarı fiyatına yaklaşan indirimli seçenekler sunmaya başladı.

Türkiye'nin en pahalı turistik destinasyonlarından olan Çeşme'de ramazan ayı içinde "her şey dahil" 72 liraya tatil yapmak mümkün hale geldi.

"Ramazan'da tatil olmaz" ön yargısını kırmak isteyen turizmciler, bu aya özel tatil programları ve kampanyalar düzenledi. Geçen yıl ramazan ayını iyi rakamlarla kapatan sektör, bu yıl da cazip fiyatlarla tatil fırsatı yaratmaya çalışıyor.

AA muhabirinin seyahat acenteleri ve turistik tesis yetkililerinden derlediği bilgilere göre, ramazanda Ege Bölgesi'ndeki tesisler fiyatlarını yüzde 30 ile yüzde 50 arasında indirdi. Bu ay içinde oruç tutanlar için plaj ve havuzları sahura kadar açık tutan oteller, özel aktivitelerle tatilin cazibesini artırmaya çalışıyor.

-Promosyonlu fiyat uygulaması

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, bu yıl ülke genelinde turizmde bir sıkıntı yaşandığını, özellikle yabancı turist sayısının düştüğünü belirtti.

Çeşme'deki otellerde de mayıs ve haziran ayı doluluklarının beklentilerin altında gerçekleştiğine dikkati çeken Öncel, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Çeşme olarak ramazan ayında beklentinin üzerinde bir doluluk görmüştük. Ancak bu yıl sezona zaten kötü başladık. Elbette bu mübarek ayı hepimiz heyecanla bekliyoruz. Ancak turizm açısından bakıldığında cumartesi gününden itibaren birçok tesis boşalıyor. Doluluk oranı yüzde 70'lerden 30'lara geriliyor. Bu yüzden promosyonlu fiyatlara geçmeye başladık. Oteller ortalama yüzde 30 indirime gidecekler. Çeşme'de tatil yapmak isteyenler bu fırsatı değerlendirmeli."

-Ramazan ve tatil

Ramazan ayında alternatifler sunan otellerdeki doluluk oranları ise dikkati çekiyor. Alkol servisi yapılmayan, kadın ve erkekler için ayrı plaj, havuz ve tesislerin bulunduğu tesisler, ramazan için özel programlar düzenliyor. Eski ramazanları yaşatmaya çalışan tesisler, bu aya özel sohbet toplantıları ve eğitimler düzenliyor. Plaj ve havuzbaşı aktiviteleri ise gece geç saatlere kadar devam ediyor.

Çeşme'de faaliyet gösteren Familia Otel Genel Müdürü Nurullah Ünal, alternatif konseptteki otellere büyük bir talebin olduğunu, ramazan ayını da özel fiyat kampanyalarıyla iyi geçirmeyi umut ettiklerini kaydetti.

Bu dönemde tatil yapmak isteyenlere kişi başına 72 liralık "her şey dahil" hizmet vereceklerine işaret eden Ünal, "Çeşme'de bu fiyatlarla temmuz ayında tatil yapmak normalde mümkün değildir. Kampanyanın açıklanması sonrası doluluk oranlarımız hızla artıyor" dedi.

Alternatif tatil olanağı sunan otellerde ramazan ayında manevi bir atmosfer oluşturulduğunu kaydeden Ünal, bazı otellerin bu ayda tatil yapmak için gelen misafirlerine fıkıh ve hadis sohbetleri, toplantılar ve Kur'an-ı Kerim kursları düzenlediğini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Çeşme Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title