Haberler

Tatilcilere Zeytinyağı Alışverişinde "Etiket" Uyarısı

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, Edremit Körfezi'ne gelen ve evlerine dönerken zeytinyağı satın alan tatilcilerin, markalı ve içeriğini anlatan etiketi bulunan ürünleri tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, Edremit Körfezi'ne gelen ve evlerine dönerken zeytinyağı satın alan tatilcilerin, markalı ve içeriğini anlatan etiketi bulunan ürünleri tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Semerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında körfezdeki yerleşim birimlerine 3 milyon civarında turistin geldiğini ifade etti. Bu kişilerin evlerine dönerken özellikle zeytinyağı satın aldığını belirten Semerci, "Misafirlerimize, muhakkak ve muhakkak üzerinde kimin tarafından üretildiği belli olan, markası olan, içinde ne olduğunu belirten etiketli ürünler almalarını öneriyorum" dedi.

Mehmet Semerci, tatilcilerin birçoğunun bölgeden giderken 1-2 litre değil, yıl boyu ihtiyacını karşılayacak zeytinyağı aldığını dile getirdi. Böylece tonlarca zeytinyağının doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştığını kaydeden Semerci, şöyle konuştu:

"Bölgemiz genelde yerli turistleri ağırlıyor. Kahvaltımızda ve yemeklerimizde zeytinyağının ayrı bir yeri var. Bundan dolayı tatil bitiminde turistler yıllık zeytinyağı ihtiyacını bölgemizden temin edip öyle ayrılıyor. Markasız ve üzerinde etiketi olmayan ürünleri satan bazı kötü niyetli vatandaşlarımız tarafından bu konu istismar ediliyor. İçinde zeytinyağı dışında başka yağlar da olabiliyor. Etiketli yağların içinde etiketinden farklı bir ürün koymaları mümkün olmuyor. Hem güzel tatil geçirmeleri hem de bölgenin bu güzel ürününden, sağlık kaynağından, bu şifa kaynağından yararlanmaları için muhakkak ki etiketli ürünler, markalı ürünler tercih edilmeli."

Bu arada Semerci, 5 litre zeytinyağının  85-100 liradan satıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Edremit Körfezi Mehmet Semerci Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title